Lehdistötiedote joulukuuta 22, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa kuitulinjan uudistuksen Daio Paperille Japaniin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.12.2011 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso on äskettäin solminut japanilaisen Daio Paper Corporation -yhtiön kanssa sopimuksen yhtiön Shikukon saarella sijaitsevan Mishiman tehtaan kuitulinjan uudistamisesta. Lehtipuusellua valmistava linja käynnistyy uudistettuna vuoden 2012 lopussa. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metso toimittaa Mishiman tehtaan kuitulinjan uudistuksen päälaitteet. "Korvaamalla vanhentunutta laitteistoa, jonka kunnossapitokustannukset ovat korkeat ja käytettävyys alhainen, Metson nykyaikaisilla laitteilla kuitulinjan tuotantokapasiteettia voidaan nostaa 1 700  tonniin ilmakuivattua valkaistua lehtipuusellua päivässä," toteaa Metson myyntipäällikkö Håkan Öhlen.

Metson toimitukseen sisältyy uusi lajittamo, happidelignifiointivaiheen laitteet ja viisi uusimman sukupolven TwinRoll Evolution -pesupuristinta. Kaksi puristinta asennetaan ruskean massan pesuun, kaksi happivaiheen jälkeen tehtävään pesuun  ja yksi puristin D-vaiheen pesuun.

Tilaus sisältyy Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Daio Paper Corporation on Japanin johtavia sellun- ja paperinvalmistajia. Yhtiön tehtailla valmistetaan eri paperi- ja kartonkilajeja sekä sellua. Vuonna 1943 perustetulla yhtiöllä on 38 tytäryhtiötä, ja sen tehtaiden yhteenlaskettu vuosittainen valmistuskapasiteetti on yli kolme miljoonaa tonnia.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antavat:

Håkan Öhlen, myyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 653 38 03

Hiroshi Yamashita, projektipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh. +81 90 4529 9500

Metso Twitterissä