Lehdistötiedote joulukuuta 22, 2011 12.00.00 ip. CET

Metso toimittaa soodakattilan yksilieriömuutoksen Stora Enson Imatran tehtaille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.12.2011 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso ja Stora Enso Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Stora Enson Imatran tehtaiden soodakattilan yksilieriömuutoksesta. Soodakattilan muutostyöt valmistuvat syksyllä 2012. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Soodakattilan ylä- ja alalieriö sekä niiden välissä oleva höyrystinpinta korvataan uudella lieriöllä ja erillisillä lämmöntalteenottoon tarvittavilla höyrystinelementeillä. Lisäksi muutostyön yhteydessä uusitaan kattilan syöttöveden esilämmittimen toinen vaihe.

"Muutostyöllä pidennetään merkittävästi kattilan käyttöikää ja se mahdollistaa myös tarvittaessa tulevaisuudessa suuremman kapasiteetin. Lisäksi muutostyöllä parannetaan kattilan käytettävyyttä, varmistetaan turvallinen käyttö ja pienennetään kunnossapitokustannuksia. Yksilieriömuutoksen etuna suhteessa vaihtamiseen entisenlaiseksi on lyhyempi muutostyön vaatima seisokkiaika ja ratkaisun luotettavuus", kertoo kattilamuutosten myyntipäällikkö Jouni Koskinen Metsolta.  

Soodakattila on rakennettu vuonna 1987 ja sen nykyinen kapasiteetti on noin 1700 tka/d. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Stora Enso on pakkaus-, paperi- ja puutuoteteollisuuden maailmanlaajuinen edelläkävijä - rethinker. Stora Enson palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 30 000 ihmistä, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli 10,3 miljardia euroa.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antavat:

Jouko Kylänpää, myyntijohtaja, Service, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 0400 734 334

Juha Kosonen, voimalaitospäällikkö, Imatra, Stora Enso, puh. 040 566 0445

Metso Twitterissä