Lehdistötiedote helmikuuta 1, 2011 12.17.31 ip. CET

Metso toimittaa soodakattilan ja haihduttamon Eldorado Celulose e Papelin sellutehtaalle Brasiliaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 1.2.2011 klo 12:15 paikallista aikaa


Metso toimittaa uuden soodakattilan ja haihduttamon Eldorado Celulose e Papel S.A.:n uudelle sellutehtaalle Brasiliaan. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2010 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Uusi tehdas on määrä ottaa tuotantokäyttöön vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä.

 

Toimitettava soodakattila on koko maanosan suurin. Sen kuiva-ainekapasiteetti on 6 800 tonnia päivässä ja höyryntuotantokapasiteetti 308 kg/s. Kuusivaiheisesta haihduttamosta tulee maailman suurin yksilinjainen haihduttamo, ja sen haihdutuskapasiteetti on 1 600 tonnia vettä tunnissa.

 

"Metson toimittaman laitteiston kapasiteetti ja ominaisuudet liittyvät paitsi sijoitetun pääoman tuottoon myös sellaisten ratkaisujen hakemiseseen, jotka tuovat huipputeknologiaa kestäviin teollisuusprosesseihin. Esimerkkinä on Metson soodakattila, joka edustaa puhtaan energian tuottamisprosessia uusiutuvasta raaka-aineesta, tässä tapauksessa eukalyptuspuun biomassajäännöksestä", sanoo Carlos Monteiro, Industrial Director, Eldorado Celulose e Papel S.A.

 

Hiljattain perustettu Eldorado Celulose e Papel S.A. -selluyhtiö on uusi tulokas sellu- ja paperiteollisuudessa, mutta yhtiö suunnittelee jo rakentavansa kolme rinnakkaista sellulinjaa, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti olisi viisi miljoonaa tonnia sellua vuodessa. Yhtiön omistaa J&F Holding and MCL Enterprises, joka tunnetaan lähinnä elintarviketeollisuuden toimijana.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Celso Tacla, Paperi- ja kuituteknologian Etelä-Amerikan aluejohtaja, Metso, puh. +55 41 3341-4403
Kai Mäenpää, toimitusjohtaja, Capital Projects, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +358 20 141 2410

 

Metso Twitterissä