Lehdistötiedote maaliskuuta 21, 2011 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen SIA Graanul Investille Latviaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 21.3.2011 klo 15:00 paikallista aikaa
 
Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Latvian Launkalnen kuntaan SIA Graanul Investille. Voimalaitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Toimitukseen sisältyy Metson toimittama laitoksen automaatiojärjestelmä. Tilauksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa ja tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Biomassavoimalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa (BFB). Pääasiallisina polttoaineina laitoksessa käytetään erityyppisiä metsätähteitä kuten kuorta ja haketta tai jyrsinturvetta. Laitos tuottaa 15 MW lämpöä ja 6,4 MW sähköä. Tästä osa hyödynnetään asiakkaan tontilla sijaitsevalla pellettitehtaalla.  Valtaosa sähköstä myydään valtakunnan verkkoon.

 

SIA Graanul Invest on bioenergiaan ja uusiutuvan energian tuotantoon keskittyvän yksityisen sijoitusyhtiö AS Graanul Investin latvialainen tytäryhtiö. AS Graanul Invest on Baltian suurin pellettien tuottaja ja Euroopan laajuisesti kolmen merkittävimmän joukossa.

 

Vain kaksi kuukautta sitten Metso tiedotti samanlaisesta toimituksesta samalla asiakasryhmälle heidän Viron yksikköönsä. "MW Powerin laaja ja luotettava ja meidän tarpeisiimme räätälöity tekninen ratkaisu sekä hyvät suhteet, jotka olemme rakentaneet yhteisissä neuvotteluissa koskien sekä Viron että Latvian toimituksia olivat hyvin tärkeitä meille ", kommentoi Raul Kirjanen,  Graanul Investin toimitusjohtaja.

 

MW Power on Metson ja Wärtsilän yhteisyritys, joka toimittaa keskisuuren ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia uusiutuville polttoaineille. Ratkaisuissamme yhdistyy paras teknologia, toimitusvarmuus ja kattava huoltotoiminta. www.mwpower.fi

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Olli Elo, Product Line Director, MW Power, puh. 040 556 5504

 

 

 

 

 

Metso Twitterissä