Lehdistötiedote maaliskuuta 29, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa junavaunujen kippauslaitteen Australiaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 29.03.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kaksi junavaunua kerrallaan tyhjentävän kippauslaitteen Hamersley Iron Pty Ltd:lle. Junavaunujen kippauslaite asennetaan yhtiön Cape Labertin B-sataman rautamalmilaitokselle luoteisessa Australiassa. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Junavaunujen kippauslaite edustaa viimeisintä ja edistyksellisintä teknologiaa Metson tarjonnassa ja siinä on ainutlaatuinen yksirumpuinen, kaksi junavaunua kerrallaan tyhjentävä rakenne. Rakenteen ansiosta laite vaatii vähemmän ylläpitoa ja se pystyy käsittelemään enemmän materiaalia nopeammin kuin aikaisemmat ratkaisut. Laitteen ylläpito on helppoa ja turvallista myös entistä pienemmän komponenttimäärän ansiosta.

 

Hamersley Iron Pty Ltd kuuluu Rio Tinto -ryhmään. Rio Tinto on johtava yhtiö, joka tuottaa lisäarvoa mineraalien ja metallien tuotannossa maailmanlaajuisesti. Yhtiöllä on 77000 työntekijää yli 40 maassa. Rio Tinto kuuluu mailman johtaviin rautamalmin tuottajiin.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa (englanniksi):
Gary Day, Tuotepäällikkö, Massatavarankäsittely, Aasian ja Tyynenmeren alue, puh. +61 8 9420 5859.

Metso Twitterissä