Lehdistötiedote maaliskuuta 7, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Jeesr Industries -yhtiölle Marokkoon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.3.2011 klo 11:00 paikallista aikaa


Metso toimittaa kokonaisen pehmopaperin tuotantolinjan marokkolaisen Jeesr Industries -yhtiön Casablancan läheisyydessä sijaitsevalle Berrechidin tehtaalle. Pehmopaperilinja otetaan käyttöön vuoden 2012 neljännen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen pehmopaperilinjan arvo on 15-20 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista. Tilaus kirjataan pääosin Paperi- ja kuituteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiotoimituksen osalta Energia- ja ympäristöteknologian ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson linjatoimitukseen kuuluu pehmopaperikone massankäsittelylaitteineen, uudelleenrullain ja rullanpakkauslaitteet. Tuotantolinjan optimoinnissa kiinnitetään erityinen huomio pehmopaperin korkealuokkaiseen laatuun ja alhaiseen energian- ja vedenkulutukseen.  Toimitukseen sisältyy myös laaja automaatiopaketti, joka käsittää prosessi-, kone- ja sähkökäyttöjen ohjaukset ja -laadunhallintajärjestelmän.

 

Uudella linjalla tuotetaan vuosittain 30 000 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, WC- ja pyyhepapereita. Raaka-aineena käytetään ensiökuitua.

 

Novatis-ryhmään kuuluva Jeesr Industries on yksityisomisteinen yhtiö, joka valmistaa ja toimittaa erilaisia kuluttajatuotteita, muun muassa vauvanvaippoja, Marokon markkinoille.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:
Anders Björn, toimitusjohtaja, Metso Paper Karlstad AB, Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 17 13 38

 

Bernhard Glifberg, myyntipäällikkö, Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso,
puh. +46 705 17 14 27

 

Metso Twitterissä