Lehdistötiedote maaliskuuta 28, 2011 01.00.00 ip. CET

Metsolle merkittävä huoltosopimus öljy-yhtiö Petrobrasilta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.03.2011 klo 13:00 paikallista aikaa

 
Metso ja brasilialainen Petrobras ovat tehneet 11 jalostamoa koskevan huoltosopimuksen. Sopimus kattaa Metson tuotteiden varaosa- ja kunnossapitopalvelut sekä Metson kehittämät älykkäät sovellukset kunnossapidon suunnittelun tueksi.

 

Metson kehittämien sovellusten suurin etu asiakkaan kannnalta on, että venttiilien toimintaa voidaan seurata ilman, että koko jalostamo joudutaan sulkemaan tarkastusten ajaksi. Aikaisemmin turvallisuuden kannalta olennaisten venttiilien toimintavarmuus pysytyttiin testaamaan vain manuaalisesti seisokkien aikana.

 

Sopimusta edelsi parin vuoden koeaika Brasilian suurimmassa jalostamossa Replasissa São Paulossa. Petrobras on ollut tyytyväinen Metson tuotteiden ja palveluiden laatuun ja on nyt päättänyt laajentaa sopimuksen 10 muuhun jalostamoon.

''Metso pystyi osoittamaan, että sen kehittämien sovellusten avulla pystymme alentamaan kunnossapitokustannuksia'', Candido Franco Petrobrasilta  kertoo.

 

''Jalostamoissa turvallisuus edellyttää venttiilien jatkuvaa kunnonvalvontaa. Metson kehittämien on-line -valvontatyökalujen avulla pystymme seuraamaan niiden toimintavarmuutta reaaliaikaisesti. Tämä estää ennakoimattomat häiriöt,  jotka voivat pysäyttää prosessin kokonaan ja tulevat erittäin kalliiksi'', hän jatkaa.

''Petrobras on ollut asiakkaamme yli 20 vuotta, minkä aikana olemme toimittaneet sille tuhansia venttiileitä. Nyt tehty sopimus vahvistaa pitkään jatkunutta yhteistyötä'', kertoo johtaja Markku Simula Automaatio-liiketoimintalinjasta.

 

Metson strategiana on tarjota osaamiseen perustuvia palveluja lähellä asiakkaita. Yhtiön maailmanlaajuinen palveluverkosto kasvaa jatkuvasti. Pelkästään venttiileihin keskittyviä palvelukeskuksia on maailmanlaajuisesti 27 kappaletta.

Petrobras - Petroleo Brasileiro S/A on yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä.Se tuottaa päivässä noin kaksi miljoonaa tynnyriä öljyä ja 422 000 tynnyriä nestekaasua. www.petrobras.com.br

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Markku Simula, Johtaja, Flow Control, Automaatio-liiketoimintalinja, Metso
Tel. +358 40 579 8128

Metso Twitterissä