Lehdistötiedote huhtikuuta 20, 2011 03.30.00 ip. CET

Metso mukana kestävän kaupunkisuunnittelun hankkeessa Kiinassa yhdessä Aalto-yliopiston kanssa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 20.4.2011 klo 15:30 paikallista aikaa


Metso on toteuttamassa yhdessä Aalto-yliopiston ja Aalto-Tongji Design Factoryn kanssa Good Mill -projektia, jossa luodaan ympäristötehokas ja eettisiä arvoja toteuttava kaupunkisuunnittelumalli. Projektissa yhdistyvät urbaani ympäristö, teollisuus ja kestävä kehitys uudella, innovatiivisella tavalla. Suunnitelmassa malliesimerkkinä käytetään Kiinassa, Shanghaissa sijaitsevaa Chongmingin saarta.

 

"Tavoitteena on luoda perusta suurkaupungin ytimeen sijoittuvalle ekologiselle ja urbaanille asuinyhteisölle, jonka kiinteänä osana toimii teollisuus," kertoo Petteri Venetjoki Metson teollisen muotoilun keskuksesta.

"Good Mill -projekti on onnistunut erittäin hyvin tehtävässään kehittää täysin uudenlaiseen ajatteluun perustuvaa tulevaisuuden tehdaskonseptia osaksi kiinalaisen ekokaupungin ydintä. Tiivis yhteistyö Metson asiantuntijoiden ja kummankin yliopiston välillä on ollut onnistumisen avain hankkeessa," Aalto Design Factoryn johtaja, professori Kalevi Ekman kertoo.

Metson tarjoama korkea teknologia, kuten kierrätys, bioenergia ja paperinvalmistus, sekä asiantuntijuus ovat hankkeessa tärkeässä roolissa. Good Mill-hankkeen tavoitteena on tässä vaiheessa konseptisuunnittelu. Suunnitelmassa jätteenkäsittely, kierrätys ja energiantuotanto toteutetaan asukkaiden ehdoilla viihtyvyydestä ja ekologisuudesta tinkimättä. Projektin tavoitteena on luoda kestävään kehitykseen kannustava konsepti, jota kaupunkisuunnittelussa pystytään jatkossa hyödyntämään.

Aalto-yliopisto on kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun ja tekniikan alan korkeakoulujen muodostama uusi yliopisto Suomessa. Aalto-yliopisto luo teknisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan korkeakouluista uuden tiede- ja taideyhteisön.

Aalto-Tongji Desing Factory on yhteistyöhanke Aalto-yliopiston ja kiinalaisen Tongjin yliopiston välillä. Se on avaus yliopistojen yhteistyöhön. Aalto-Tongji Desing Factorylla tehdään monialaisia ja kansainvälisiä kursseja, tapahtumia, projekteja ja hankkeita.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Petteri Venetjoki, Teollisen muotoilun päällikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 020 482 8312

Metso Twitterissä