Lehdistötiedote huhtikuuta 21, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso muuntaa EC Tychyn hiilikattilan biomassakäyttöiseksi Puolassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 21.4.2011 klo 10:00 paikallista aikaa

 

Metso muuntaa Elektrocieplownia Tychy S. A.:n hiiltä polttoaineena käyttävän CFB-kattilan biomassakattilaksi Puolassa. Tilauksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

 

Hiilikattilan muuttaminen biomassakattilaksi on osa EC Tychy S.A.:n tuotantokapasiteetin uudistamisohjelmaa. Sen lähtökohtana on tarve kasvattaa uusiutuvan energiantuotannon osuutta ja mukautua EU:n uusiin, vuonna 2016 voimaan tuleviin tiukkoihin päästövaatimuksiin. Metso on 2000-luvulla saanut useita tilauksia hiilikattiloiden muuntamiseksi biomassakäyttöisiksi Puolassa, missä ympäristöystävällisiä energiahankkeita tuetaan yleisestikin voimakkaasti.

 

EC Tychyn yhteistyö Metson kanssa on osoitus Metson vahvasta osaamisesta bioenergiaratkaisuiden kokonaistoimittajana ja Metson asiantuntemuksesta olemassaolevien kattilalaitosten muuttamisessa ja modernisoinnissa. Tilaus kirjataan Energia- ja ympäristöteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

"Julkisen hankintamenettelyn jälkeen Metso valittiin urakan toteuttajaksi tällä alueella osoittamansa service-  ja projektijohtamisosaamisensa ansiosta", sanoo Joanna Schmid, Tauron Groupin johtoryhmän varapuheenjohtaja.

 

EC Tychy S.A. kuuluu Tauron Groupiin, joka on yksi Puolan suurimmista energiayhtiöistä. Holding-yhtiö on mukana kaikilla energiamarkkinoiden avainsegmenteillä ja se tuottaa sähköä uusiutuvista energianlähteistä 35 vesivoimalaitoksen voimin.

 

Teknistä tietoa

 

EPC-toimitus sisältää nykyisen kattilan muutostyöt kuten paineenalaiset osat, polttoaineen ja tuhkan käsittelyjärjestelmät sekä asennuksen, sekä laitoksen kokonaisautomaation. Toimitettava automaatiojärjestelmä sisältää päästöjen valvonnan ja raportoinnin, instrumentoinnin sekä sähköistyksen perusparannuksen. Uusittu kattilalaitos otetaan käyttöön lokakuussa 2012, ja se tuottaa 70 MW lämpöä sekä 40 MW sähköä valtakunnan verkkoon..

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Kai Janhunen, johtaja, Service, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +358 40 545 4581

 

Mariusz Sloma, toimitusjohtaja, Metso Automation Polska Sp., puh. +48 601 922 976 

 

Metso Twitterissä