Pörssitiedote huhtikuuta 18, 2011 04.02.14 ip. CET

Metso solminut sopimuksen sellutehtaan keskeisen teknologian toimituksesta Suzanolle Brasiliaan

Metso Oyj:n pörssitiedote 18.4.2011 klo 16:00 paikallista aikaa


Metso on solminut Suzano Papel e Celulose S.A.:n kanssa sopimuksen, joka koskee Suzanon Brasilian koillisosaan Maranhãon osavaltioon rakennettavan uuden 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa tuottavan sellutehtaan keskeisen teknologian toimitusta. Uusi tehdas otetaan käyttöön vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla. Pörssitiedote Metson ja Suzanon pitkälle edenneistä neuvotteluista julkaistiin 1.3. 2011.

 

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tyypillisesti tämän kokoisen ja laajuisen tilauksen arvo on 800-900 miljoonaa euroa. Noin 60 prosenttia tilauksen arvosta koostuu Metson laitteista ja järjestelmistä ja ne kirjataan Metson uusina tilauksina ja aikanaan liikevaihtoon toimitusajanjaksona. Loput arvosta koostuu muiden toimittajien ja yhteistyökumppaneiden laitteista ja niihin liittyvistä palveluista. Ne kuuluvat myös Metson vastuualueeseen, mutta alihankkijat laskuttavat ne suoraan Suzanolta. Noin 50 prosenttia Metso-toimitussisällöstä kirjataan Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja noin 50 prosenttia Energia- ja ympäristöteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus käsittää uuden sellutehtaan pääosat. Niihin kuuluvat puunkäsittely, sellun keitto ja kuitulinja, sellun kuivaus ja paalaus, haihduttamo, voimakattila, soodakattila, kaustisointi ja meesauuni sekä kaikki prosessialueet kattava automaatiojärjestelmä. Uusi tehdas tuottaa 1,5 miljoonaa tonnia valkaistua eukalyptussellua vuodessa.

 

"Metson Suzanolta saama tilaus on osoitus yhtiön vahvasta kokonaisosaamisesta maailmanlaajuisen selluteollisuuden laitetoimittajana. Se on tulosta osaavan ja sitoutuneen henkilökunnan kovasta työstä huippuluokan teknologioiden kehittämiseksi ja toimittamiseksi", sanoo Metson Paperi- ja kuituteknologiasta vastaava johtaja Pasi Laine.

 

Metsäteollisuusyhtö Suzano Papel e Celulose on yksi latinalaisen Amerikan suurimpia vertikaalisesti integroituja sellun- ja paperintuottajia. Yhtiön Brasiliassa ja kansainvälisillä markkinoilla myytäviä päätuotteita ovat eukalyptussellu, kirjoitus- ja painopaperit ja kartonki.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:
Celso Tacla, Paperi- ja kuituteknologian Etelä-Amerikan toimintojen johtaja, Metso, puh. + 55 41 3341 4403 (portugaliksi ja englanniksi)

 

Lars Dahlqvist, johtaja, Fiber Processing Unit, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 606 80 90 (ruotsiksi ja englanniksi)

 

Hannu Tähkänen,  johtaja, Wood and Pulp Handling, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 551 7947

 

Pasi Laine, johtaja, Paperi- ja kuituteknologia, Metso, puh.  040 562 4339

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

Metso Oyj

 

Harri Nikunen

talous- ja rahoitusjohtaja 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä