Lehdistötiedote huhtikuuta 18, 2011 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa lisää mineraalinkäsittelylaitteistoa sekä projektipalveluita Northland Resources -yhtiölle Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.04.2011 klo 15:00 paikallista aikaa


Metso on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen Northland Resources AB:n kanssa. Sopimus kattaa mineraalienkäsittelylaitteistoa ja rakentamiseen liittyviä töitä Kaunisvaaran kahdelle malminkäsittelylinjalle, sekä projektipalvelut. Sopimus täydentää Northlandin tilausta, jonka Metso julkaisi tämän vuoden helmikuussa. Tilausten yhteenlaskettu arvo ylittää 200 miljoonaa euroa.

Uuden sopimuksen mukaan Metso toimittaa Kaunisvaara-projektiin esikaramurskaimen, semiautogeenin jauhinmyllyn, neljä pystymyllyä, sekä laitteistoa malmin kuljetukseen, luokitukseen, erotukseen ja suodatukseen. Sopimus käsittää lisäksi rautamalmin käsittelylaitoksen rakentamiseen liittyvät työt lukuun ottamatta käsittelylaitosta ympäröivää rakennusta ja perustuksineen.

Metson laitetoimitukset Kaunisvaaraan valmistuvat vuoden 2014 puoliväliin mennessä. Helmikuussa julkistetun tilauksen arvo oli noin 25 miljoonaa euroa ja se kirjattiin Kaivos- ja maarakennusteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Jälkimmäinen tilaus kirjataan toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

"Olemme mielissämme Metso-kumppanuudesta Kaunisvaara-projektissa. Kumppania valitessa panimme paljon painoa sille, että Metso on osoittanut olevansa luotettava laitteiston ja palveluiden toimittaja Pohjois-Ruotsissa toimiville kaivosyhtiöille", toteaa Karl-Axel Waplan, Northland Resources AB yhtiön toimitusjohtaja.

"Olemme erittäin innoissamme tästä hankkeesta, joka on jälleen uusi virstanpylväs Metson kaivosprojekteissa pohjoisessa Euroopassa. Meille on positiivinen haaste vastata Northlandin kokeneen projektityöryhmän korkeisiin vaatimuksiin", sanoo Andrew Benko, Metson Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian toimitusjohtaja.

Northland Resources on voimakkaasti kehittyvä kaivosyhtiö, jolla on kaivoshankkeita Pohjois-Ruotsin lisäksi Suomessa. Yhtiön Kaunisvaaran projekti hyödyntää paikallisia rautamalmiesiintymiä, joista tuleva malmi jalostetaan yhdessä, useita tuotantolinjoja käsittävässä rikastamossa Ruotsissa. Kaivos tuottaa hyvälaatuista, rikastusasteeltaan korkeaa magnetiittirikastetta.


Teknisiä tietoja

Helmikuussa julkaistu tilaus mukaan lukien Metson Kaunisvaaran projektitoimitus sisältää kaksi 1200 tph (tonnia tunnissa) esikaramurskainta, kaksi 761 tph autogeeniä/semiautogeniä jauhinmyllyä, joiden ulkomitat ovat noin 10 X 6 metriä; seitsemän pystymyllyä, joista kunkin kapasiteetti on 3000 hevosvoimaa, ja kuusi vaahdotuskennoa, kukin kooltaan 200 m². Laitepaketti sisältää lisäksi useita kuljettimia, seuloja ja syöttimiä, sekä laitteistoa magneettierotukseen ja painesuodatukseen. Tämän lisäksi Metson toimitus sisältää huoltolaitteistoa, sähkö- ja automaatiotöitä, sekä projektinhallinnan, suunnittelun ja pystytyksen palvelut malminkäsittelylaitokselle.


Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat (ruotsiksi ja englanniksi):

 

Andrew Benko, toimitusjohtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh 020 484 3100 (vain englanniksi)

 

Alf Rydberg, asiakkuuspäällikkö, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh +46 705 245837

 

Wille Beckman, johtaja, prosessilaitetoiminnot, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh +46 224 57149

 

 

Metso Twitterissä