Lehdistötiedote toukokuuta 12, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa automaation ja prosessisähköistyksen Outokummun uudelle ferrokromitehtaalle Tornioon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.05.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on sopinut mittavasta sähköistys- ja automaatiotoimituksesta Outokummun tehtaalle Tornioon. Laitteistot asennetaan useassa vaiheessa vuosien 2011 ja 2012 aikana. Uusien laitosten koekäytöt alkavat loppuvuodesta 2012.

 

Outokummun yli 440 miljoonan euron investointi kaksinkertaistaa nykyisen ferrokromituotantokapasiteetin noin 530 000 tonniin vuodessa, kun laajennus valmistuu vuonna 2013. Metson toimitukset tulevat uudelle sulatolle, sintraamolle ja vesilaitokselle sekä raaka-aineannosteluun ja koksiasemalle. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

"Metson automaatiojärjestelmä tarjoaa kohteessamme yhtenäisen integroidun operointi-järjestelmän, jolloin työtehtävien vaihdot ja tuuraukset hoituvat helposti samanlaisen käyttäjäliitynnän ansiosta. Lisäksi saamme myös yhtenäisen prosessiraportoinnin ja sen hallinnan. Myös kunnossapidon kannalta katsottuna yksi automaatiojärjestelmä on etu", kertoo Outokummun F3-projektin sähköistyksen aluevastaava Antti Hemminki.

 

Outokummun ferrokromitehdas on osa Tornion terästehdasta, joka on maailman integroiduin ruostumattoman teräksen valmistusyksikkö ja jossa tuotantoketjun kaikki osat sijaitsevat lähellä toisiaan. Nykyisellä tuotantolaitoksella ferrokromitehtaalla on entuudestaan käytössä Metson automaatiojärjestelmiä. Myös lähellä sijaitsevalla Tornion Voiman voimalaitoksella on Metson automaatio.

 

Outokumpu-konserni on yksi maailman johtavista ruostumattoman teräksen tuottajista. Konsernin palveluksessa on noin 7 500 henkilöä yli 30 maassa. Pääkonttori sijaitsee Espoossa. www.outokumpu.com

 

Teknistä tietoa

 

Metson toimitus sisältää prosessisähköistyksen, sähkö- ja automaatiosuunnittelun sekä prosessiautomaation. Sulatolle ja sintraamolle tulee uudet Metso DNA -automaatiojärjestelmät ja niihin liitetyt turvalogiikat. Toimitukseen kuuluu myös koko ferrokromitehtaan kattava informaatiojärjestelmä. Kokonaistoimitukseen sisältyy laitteistojen asennus, testaus ja koulutus sekä laaja käyttöönottotyö.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Kari Karppinen, myyntijohtaja, Automaatio-liiketoimintalinja, Metso, puh. 0400 638 531

Metso Twitterissä