Lehdistötiedote toukokuuta 26, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa mineraalienkäsittelylaitteistoa ja palveluita Russian Copper Companylle Venäjälle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.5.2011 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa mineraalienkäsittelylaitteistoa ja palveluita Russian Copper Companyn kuparilaitokselle Chelyabinskya-alueelle Lounais-Venäjälle. Runsaan kuuden vuoden palvelusopimukseen sisältyy yli 130 Metson työntekijää sekä vara- ja kulutusosatoimitukset. Tilauksen kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa euroa.

 

Mikheevsky GOK-kuparirikastamon laitetoimitussopimukseen sisältyy esikaramurskain, kolme kartiomurskainta, kaksi semiautogeenimyllyä, kolme seulaa ja kolme kuulamyllyä. Lisäksi toimitus käsittää asennuksen ja käynnistyksen valvonnan paikan päällä sekä laitteita käyttävän Russian Copper Companyn henkilökunnan koulutuksen.

Metson elinkaaripalvelusopimus sisältää jauhatuslinjan ylläpidon, suunnittelun ja käyttötuen, prosessi- ja tuotetukipalvelut, sekä kulutus- ja varaosat ja komponentit. Metso vastaa myös lisälaitteiden ylläpidosta koko jauhatuslinjan osalta karamurskaimesta hydrosykloneihin.

Laitetoimituksen osuus tilauksesta on noin 75 miljoonaa euroa. Laitetoimitukset saadaan päätökseen vuoden 2013 kolmannen vuosineljänneksen aikana. Koko tilaus sisältyy Kaivos- ja maarakennusteknologian vuoden 2011 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

"Mikheevsky GOK:in rakentaminen on liittovaltiotasolla merkittävä hanke ja Russian Copper Company aloittaa sen toteutuksen täydellä vastuulla. Toivotamme vanhan kumppanimme - Metson - tervetulleeksi hankkeeseen", toteaa Vsevolod V. Levin, Russian Copper Companyn toimitusjohtaja.

Metson Equipment  & Systems -liiketoimintalinjan maailmanlaajuisesta myynnistä vastaava johtajan Jerry Dubianskyn mukaan "Metsolle tämä  hanke on todella ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen sen vuoksi, että toimitamme laitteiston lisäksi myös ylläpidon ja käyttäjätuen, ja pystymme jatkuvasti seuraamaan toiminnallista suorituskykyä ja tehoa. Järjestely tarjoaa korkeimman mahdollisen käyttöasteen ja minimoi toiminnalliset riskit, siten kasvattaen hankkeen tuottavuutta".

Mikheevsky GOK on uusi hanke Russian Copper Company ZAO (RMK):lle, Venäjän kolmanneksi suurimmalle kuparintuottajalle. Yhtiö perustettiin vuonna 2004. Se tuottaa kuparirikastetta, kuparikatodeja ja kuparisauvoja mineraalista ja uusioraaka-aineista. Mikheevsky GOK -laitoksen käynnistys on suunniteltu vuoden 2013 kolmannelle neljännekselle ja sen suunniteltu vuotuinen tuotanto on 18 miljoonaa tonnia kuparia.

 

Teknisiä tietoja

 

Laitepaketti sisältää esikaramurskaimen, joka on suunniteltu käsittelemään 4000 tonnia malmia tunnissa, sekä kaksi jauhatuslinjaa, joiden kummankin suunniteltu kapasiteetti on 1412 tonnia tunnissa. Jauhatuslinjoihin kuuluu yhteensä kaksi suurta semiautogeeniä jauhinmyllyä, kaksi suurta kuulamyllyä, järeitä kartiomurskaimia ja kuulamylly ylijäämäkivien käsittelyyn, sekä kaksitasoseuloja.

 

Elinkaaripalveluilla tarkoitetaan Metson Mikheevsky GOK:ille tarjoamaa korkeatasoista palvelua, jonka perustana on laaja kokemus vastaavanlaisista hankkeista sekä tuotelinjojen tekninen asiantuntemus. Kahden vuoden suunnittelujakson jälkeen Metso ylläpitää ja avustaa jauhatuslinjan käyttöä 6,5 vuoden ajan "cost-per-ton" (hinta tonnia kohden) -periaatteella. Laitteiden käynnistämishetkestä alkaen Mikheevsky GOK:illa toimii Metson täysin varustettu ja koulutettu yli 130 hengen tiimi.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Andrew Benko, toimitusjohtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh 020 484 3100 (englanniksi)

 

João Ney Colagrossi, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. +55 15 2102 1301 (englanniksi)

 

Alexey Muzychkin, johtaja, Venäjä & IVY-maat, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. +7 495 915 29 30 (englanniksi)

 

Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso, puh. +358 40 530 0778 

Metso Twitterissä