Lehdistötiedote toukokuuta 27, 2011 04.00.00 ip. CET

Metso toimittaa puukentän laitteistot ja kuidutinjärjestelmiä Duratexille Brasiliaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.5.2011 klo 16:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa puukentän laitteistot ja kuidutinjärjestelmiä hakkeenpuhdistusjärjestelmineen brasilialaisen Duratex S.A. -yhtiön kahteen uuteen MDF-levynvalmistuslaitosprojektiin. Ensimmäisen São Paulon Itapetiningaan sijoittuvan laitoksen laitteet toimitetaan joulukuussa 2011 ja toiseen projektiin kuuluvat laitteet myöhemmin. Tilauksen arvo on alle 25 miljoonaa euroa.

 

Puukentän laitteistoihin sisältyy puunkäsittelyjärjestelmät, kuorimarummut ja hakut, hakeseulat ja hakkeenpurkaimilla varustetut varastosiilot. Jauhinjärjestelmä käsittää Metson edistyksellisen suuren kapasiteetin kuiduttimen ja hakkeenpuhdistusjärjestelmän.

 

Duratexin kahden uuden MDF-levynvalmistuslaitoksen (puolikova kuitulevy) kapasiteetti  on laitosten valmistuttua 1,2 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

 

Duratex on eteläisen pallonpuoliskon johtavia levynvalmistajia, ja uudet laitosinvestoinnit nostavat yhtiön vuosittaisen MDF-tuotannon nimelliskapasiteetin 3,2 miljoonaan kuutiometriin, mistä odotetaan noin 430 miljoonan euron lisääntynyttä vuosittaista liikevaihtoa. Vuonna 2010 puulevyjen kysyntä Brasiliassa kasvoi 21 prosenttia ja MDF-levyjen kysyntä 26 prosenttia.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Mattias Erixon, myyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 610 57 27

Metso Twitterissä