Lehdistötiedote kesäkuuta 28, 2011 09.00.00 ap. CET

Metso toimittaa kartonginvalmistuslinjan Greenpacille Yhdysvaltoihin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.6.2011 klo 09:00 paikallista aikaa

 

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan tuotantolinjan Greenpac Mill LLC -yhtiölle Yhdysvaltoihin yhtiön uudelle New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalle Niagara Fallsin tehtaalle. Uusi tuotantolinja käynnistyy vuoden 2013 toisella neljänneksellä. Tilauksen arvo on noin 65 miljoonaa euroa. Pääosa tilauksesta kirjataan Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja laadunhallintajärjestelmä Energia- ja ympäristöteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metson toimitus käsittää täydellisen lainerikartonkia valmistavan koneen perälaatikolta rullankäsittelyyn sisältäen ilmajärjestelmät, konepulpperit, hylkykuljettimet sekä laadunhallintajärjestelmän. Toimitus sisältää myös kartonkikoneen kudokset sekä niihin liittyvän yhteistyösopimuksen.

Greenpac Mill LLC on Cascades-yhtiön tytäryhtiö. Vuonna 1997 perustettu Cascades-yhtiön Norampac-divisioona on Kanadan suurin ja Pohjois-Amerikan kuudenneksi suurin ulkopakkauskartongin valmistaja, joka työllistää lähes 5 000 henkilöä. Norampacilla on useita ulkopakkaus- ja laatikkokartonkitehtaita, aallotus- ja taivekartonkitehtaita sekä painokeskus Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Jukka Tiitinen, johtaja, Paperi- ja kuituteknologian Pohjois-Amerikan toiminnot, Metso,
puh. +1 404 433 0937 tai 040 740 6178

 

JP Beaudoin, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso,
puh. +1 678 641 1016

Metso Twitterissä