Lehdistötiedote kesäkuuta 10, 2011 11.30.00 ap. CET

Metso uudistaa M-realin kartonkikoneet Kyron ja Äänekosken tehtailla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 10.6.2011 klo 11:30 paikallista aikaa

 

Metso uudistaa kaksi M-realin kartonkikonetta Suomessa. Kyron tehtaan uudistettu kone otetaan käyttöön vuoden 2011 neljännellä vuosineljänneksellä ja Äänekosken uudistettu kone vuoden 2012 toisella vuosineljänneksellä. Tilausten yhteenlaskettu arvo on yli 15 miljoonaa euroa. Tilaukset on sisällytetty Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitukseen Kyron tehtaalle kuuluu puristin-, kuivatus- ja päällystysosan uudistukset. Päällystysosauudistuksessa vanhoja infrapunakuivaimia korvataan ja kuivatuskapasiteettia lisätään uusilla energiatehokkailla, suuren kuivatuskapasiteetin ilmakuivaimilla. Uudistuksen jälkeen Kyron tehtaan kartongin vuosituotanto nousee noin 190 000 tonniin.

 

Metson toimitus Äänekosken tehtaalle sisältää perälaatikon, päällystysosan ja rullainosan uudistukset sekä automaattisen konerullansiirtojärjestelmän uudelle pituusleikkurille. Uuden perälaatikon ja uuden pituusleikkurin avulla tavoitellaan kapasiteetin kasvattamista. Uudistuksen jälkeen Äänekosken tehtaan kartongin vuosituotanto nousee noin 240 000 tonniin.

M-real on Euroopan johtava ensikuitukartongin valmistaja ja merkittävä paperin toimittaja. M-realin asiakkaita ovat merkkituote- ja kotelovalmistajat, kustantamot, painotalot, tukkurit ja toimistotarvikealan yritykset. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 2,6 miljardia euroa, ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. M-real kuuluu Metsäliitto-konserniin.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Mikko Tani, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 564 2007

 

Metso Twitterissä