Lehdistötiedote kesäkuuta 7, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso vahvistaa Kierrätys-liiketoimintaansa ostamalla sveitsiläisen Holzmag GmbH -yhtiön teknologian

Metso Oyj:n lehdistötiedote 07.06.2011 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso ostaa sveitsiläisen Holzmag GmbH:n teknologian. Hankinnan arvoa ei julkisteta. Hankinta vahvistaa Metson asemaa teknologia- ja palvelutoimittajana kiinteän jätteen käsittelylaitteissa.

Metso on jo nykyään markkinajohtaja kiinteän jätteen esikäsittelyyn tarkoitetuissa murskaimissa. Hankinnan ansiosta Metson tuotevalikoima laajenee myös laitteisiin, joilla voidaan jatkaa esikäsittelyn jälkeistä jätteenkäsittelyä. Esikäsittelyn jälkeinen murskaaminen on tarpeellinen vaihe jätteiden kierrätystä varten tai kierrätyspolttoaineen valmistuksessa energiantuotantoon.

 

Holzmagin laitteet soveltuvat monenlaisten kiinteiden jätteiden, kuten yhdyskunta- ja teollisuusjätteen, biomassan, muovien, tekstiilien, lasin, alumiinin, värimetallien sekä puun murskaukseen.

 

Hankinta kattaa lisäksi teknologioita brikettien ja pellettien tuotantoon. Ne lisäävät Metson teknologiatarjontaa bioenergiatuotteiden valmistusketjuun. Metso kehittää muun muassa bioöljyn ja biokaasun tuotantoprosesseja.

"Holzmag-hankinta on erinomainen lisä kiinteän jätteen murskauslaitteiden valikoimaamme. Se tarjoaa hyvän pohjan laajentaa tarjontaamme nykyisille asiakkaille, mutta myös mahdollisuuden laajentua uusille alueille, kuten esimerkiksi jätteen kierrätykseen muoviteollisuudessa. Sen myötä saamme myös uusia teknologioita, jotka täydentävät nykyistä tarjontaamme kierrätykseen ja voimantuotantoon", sanoo Kierrätys-liiketoimintalinjan johtaja René Gissinger.

''Metso on nyt entistä vahvempi kumppani asiakkaille, jotka tarvitsevat laitteita jätteiden murskaukseen. Kiinteän jätteen käsittely lisääntyy, kun kaatopaikoille haetaan vaihtoehtoja ja kierrätys lisääntyy.  Jäte voidaan lopulta käyttää energian lähteenä voimalaitoksilla'', Gissinger jatkaa. Hän on myös vakuuttunut, että Metson maailmanlaajuinen myynti- ja asiakaspalveluverkosto yhdessä Holzmagin toimitetun konekannan kanssa mahdollistaa Metson Kierrätys-liiketoiminnan kasvun.

 

Vuonna 1976 perustettu Holzmag sijaitsee Sveitsin Dornachissa. Kaupan jälkeen Holzmag GmbH toimii edelleen henkilöstön työnantajana.  www.holzmag.com

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa (englanniksi):

 

Kjeld Nielsen, Vice President, Business Development, Kierrätys-liiketoimintalinja, Metso, puh. +45 40400775

 

Metso Twitterissä