Lehdistötiedote heinäkuuta 19, 2011 09.30.00 ap. CET

Metso toimittaa jauhatuspalveluita Northland Resources -yhtiölle Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.7.2011 klo 09:30 paikallista aikaa

 

Metso ja Northland Resources AB ovat solmineet sopimuksen viisivuotisesta huolto- ja tarkastusohjelmasta Kaunisvaaran jauhatuslinjalle Pohjois-Ruotsissa. Sopimus täydentää Metson aiemmin tänä vuonna julkaisemia projektitilauksia yhtiölle. Tilauksen arvo on 19 miljoonaa euroa, ja se kirjataan Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian vuoden 2011 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson elinkaaripalveluohjelma (Life Cycle Services, LCS) sisältää Tapuli-prosessilinjan semiautogeenimyllyn myllyvuorausten toimitukset ja asennukset, sekä teknistä ja ylläpitotukea Kaunisvaarassa. Lisäksi Metson paikallistuki tarkistaa myllyvuorausten kunnon myllyn toiminnan maksimoimiseksi. Sopimusjakso alkaa Tapuli-prosessilinjan asennuksen valmistuttua vuoden 2012 lopussa.

 

"Olemme tyytyväisiä tästä sopimuksesta, joka maksimoi jauhatuslinjan saatavuuden," sanoo Shane Williams, Northland Resources AB:n projektijohtaja. "Kyseessä on kustannukset per tuotettu tonni (cost-per-ton) -sopimus, joka auttaa meitä ennustamaan kulut pitkällä aikavälillä. Tämä on erittäin hyödyllinen seikka kokonaisinvestoinnin huomioon ottaen."

 

"Otamme ilolla vastaan mahdollisuuden viisivuotiseen elinkaaripalvelukumppanuuteen Northlandin kanssa," sanoo João Ney Colagrossi, Metson Palvelut-liiketoimintalinjan johtaja. "Kaunisvaaran toimintojen eteneminen on tehnyt meihin suuren vaikutuksen, ja odotamme palkitsevaa yhteistyötä Northlandin kanssa."

 

Teknisiä tietoja

 

Kaunisvaaran elinkaaripalvelu (LCS) -ohjelmaan Tapuli-jauhatuslinjalla kuuluu Metson Poly-Met -myllyvuorauksia, välineitä vuorausten käsittelyyn ja muita keskeisiä työkaluja, teknistä tukea sisältäen huollon ja seisokkien suunnittelun, sekä kuukausikatselmukset ja vuotuiset tarkastukset.

 

Metson LCS-ohjelman tuottama korkeatasoinen palvelu perustuu koko Metson laajaan tekniseen asiantuntemukseen ja kokemuksiin vastaavista hankkeista ympäri maailmaa.

 

Northland Resources on voimakkaasti kehittyvä kaivosyhtiö, jolla on kaivoshankkeita Pohjois-Ruotsin lisäksi Suomessa. Yhtiön Kaunisvaaran projekti hyödyntää paikallisia rautamalmiesiintymiä, joista tuleva malmi jalostetaan yhdessä, useita tuotantolinjoja käsittävässä rikastamossa Ruotsissa. Kaivos tuottaa hyvälaatuista, rikastusasteeltaan korkeaa magnetiittirikastetta.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Andrew Benko, toimitusjohtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. +1 717 495 0509

 

Alf Rydberg, asiakkuuspäällikkö, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. +46 705 245837

Metso Twitterissä