Lehdistötiedote heinäkuuta 7, 2011 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa maailman suurimpiin kuuluvan biomassakattilalaitoksen yhdysvaltalaiselle energiantuottajalle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.7.2011 klo 13:00 paikallista aikaa

 

Investointi on uusiutuvan energian hankkeiden merkkipaalu Yhdysvalloissa, ja sen arvioidaan tuottavan puhdasta sähköä noin 70 000 kotitalouteen.

 

Metso toimittaa 100 sähkömegawatin biomassakattilalaitoksen ja sen automaatiojärjestelmän Floridan Gainesvillessä toimivalle Gainesville Renewable Energy Centerille (GREC). GREC on hankkinut projektille lähes 500 miljoonan dollarin rahoituksen, josta Metson toimitus vastaa yli neljäsosaa. Gainesvillen kaupungin omistama alueellinen voimayhtiö saa laitoksesta luotettavan uusiutuvan sähkön toimittajan, minkä takeena on 30-vuotinen hankintasopimus.

''Yhteistyömme Metson kanssa edisti merkittävältä osaltaan rahoituksen järjestymistä. Pystymme nyt etenemään viivytyksittä ja takaamaan Gainesvillen kaupungille uusiutuvan energian monet ympäristöystävällisyyteen ja taloudellisuuteen liittyvät edut", sanoo GREC LLC:n johtaja Jim Gordon.

100 MW:n laitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa. Laitos käyttää polttoaineenaan metsänhakkuista, puunjalostuksesta ja taajamien ympäristönhoitotöistä saatavaa puujätettä. Metson kokonaistoimitus sisältää kattilalaitoksen ja savukaasujen puhdistusjärjestelmän. Metso toimittaa myös koko laitoksen automaatiojärjestelmän.

Laitoksen kaupallinen käyttö on suunniteltu alkavaksi vuonna 2013. Käynnistyttyään se on yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista biomassakattiloista ja tuottaa puhdasta sähköä noin 70 000 kotitalouteen. Voimalaitosinvestointi ja paikallisen biomassapolttoaineen hankinta tuovat kaupunkiin yli 700 työpaikkaa.

GREC:n toimitus on jatkoa Teksasin itäosassa sijaitsevan Nacogdoches Powerin 100 MW:n  biomassalaitoshankkeelle, johon Metso valittiin kattilalaitoksen ja automaatiojärjestelmän toimittajaksi 2009. GREC:n päärakennusurakoitsija, Fagen Inc., on sama kuin Nagogdochesissa. Fagen Inc. on yksi Yhdysvaltojen suurimmista vihreän energian  rakentajista. Gainesville Renewable Energy Center LLC on Bostonissa toimivan American Renewables -yhtiön projektiyhtiö.

"Nyt saatu tilaus kuvastaa American Renewablesin ja Fagenin lujaa luottamusta Metsoa kohtaan. Valmistuttuaan GREC:stä tulee yksi maailman suurimmista ja vähäpäästöisimmistä biomassavoimaloista. Tilaus vahvistaa entisestään Metson pitkäaikaista asemaa johtavana uusiutuvia polttoaineita hyödyntävien kattilalaitosten toimittajana'', toteaa Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinjaa Pohjois-Amerikassa johtava Dave King. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Kari Remes, Myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso
Puh. 040 709 2015

 

Bob Deneault, General Manager Capital Sales, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso
Puh. +1 704 414-3446

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:

 

Marja Mäkinen, sijoittajasuhdepäällikkö, Metso Oyj
Puh. 020 484 3211

Metso Twitterissä