Lehdistötiedote heinäkuuta 13, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa mineraalien käsittelylaitteita TISCO-kaivosyhtiölle Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 13.7.2011 klo 10:00 paikallista aikaa

 

Metso toimittaa mineraalien käsittelylaitteita kaivosyhtiö Taigang Group Lanxian Mining Co. Ltd:lle, (TISCO), joka on Kiinan suurin ruostumattoman teräksen valmistaja. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian vuoden 2011 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Toimitus valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

 

Toimitukseen sisältyy seitsemän painesuodatinta, vara- ja kulutusosat, sekä asennuksen, käynnistyksen ja käyttöönoton palvelut ja teknisen valvonnan. Laitteet toimitetaan malmirikasteen suodatukseen TISCO:n Yuanjiacunin rautamalmilaitokselle Lanin maakunnassa, Shanxin provinssissa. Laitoksen on määrä käynnistyä toukokuussa 2012 ja se pystyy käsittelemään 22 000-23 000 tonnia rautamalmirikastetta vuorokaudessa.

 

Yuanjiacunin laitos on suunniteltu käsittelemään 22 miljoonaa tonnia rautamalmia vuodessa. Se on valmistuttuaan Kiinan suurin rautamalminkäsittelylaitos.

 

TISCO on yksi maailman suurimmista ruostumattoman teräksen valmistajista. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa.

 

Teknisiä tietoja

 

Metson VPA2050 on keskikokoinen painesuodatin, joka toimii 6-10 baarin painealueella. Suodattimet toimivat pääosin ilman läpipuhallustekniikalla, jossa ilma korvaa veden kulkiessaan suodatteen läpi. Laitteita käytetään tyypillisesti eri mineraalien, hiilen ja jätemineraalin suodatukseen.

 

Metso on vuodesta 2009 lähtien ollut keskeinen laitetoimittaja TISCO:n Yuanjiacunin  laitokselle. Metson aiemmat toimitukset sisältävät esikaramurskaimen, kolme semiautogeenimyllyä ja neljä täryseulaa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Changjiu Zhang, Johtaja, Kaivosala, Kiina, Metso
Puh. +86 138 0128 8954

Metso Twitterissä