Lehdistötiedote heinäkuuta 6, 2011 02.30.00 ip. CET

Metso toimittaa offline-päällystyskoneen pääosat Ilim Groupin Koryazhma Branch -tehtaalle Venäjälle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 6.7.2011 klo 14:30 paikallista aikaa


Metso toimittaa päällystettyä puuvapaata paperia valmistavan tuotantolinjan offline-päällystyskoneen pääkomponentit Ilim Groupin Koryazhma Branch -tehtaalle Koryazhmaan Venäjälle. Päällystyskone otetaan käyttöön vuoden 2013 viimeisellä vuosineljänneksellä. Tilauksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Pääosa tilauksesta kirjataan Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiojärjestelmä Energia- ja ympäristöteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus sisältää päällystysaseman, kalanterin, kaksi energiatehokasta korkean kuivatuskapasiteetin kaasuilmakuivainta ja pituusleikkurin. Automaatiojärjestelmä sisältää laatu- ja prosessisäädöt, kunnonseurantajärjestelmän sekä päällystysaseman ja pituusleikkurin sähkökäyttöjen ja automaation säädöt. Lisäksi toimitukseen kuuluu ultrasuodatuksella varustettu pastakeittiö ja rullankäsittely- ja pakkauskone, joka palvelee sekä paperikonetta että offline-päällystyskonetta. Tuotantolinjalla valmistetaan päällystettyä ja päällystämätöntä puuvapaata paperia.

 

Ilim Group, jonka pääkonttori sijaitsee Pietarissa, on Venäjän johtavia sellun- ja paperinvalmistajia. Maailman johtava paperi- ja pakkausyhtiö International Paper on Ilim Group -yhtiön strateginen partneri. Ilim Groupin sellun ja paperin tuotannon kokonaiskapasiteetti on 2,3 miljoonaa tonnia vuosittain. Yhtiö työllistää yli 20 000 henkilöä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Ivan Gubin, asiakassuhdejohtaja, Paperit-liiketoimintalinja,  Metso
Puh. +7 921 999 1021, 040 715 1009

 

Pekka Turtinen, myyntipäällikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso
Puh.  040 770 7649

Metso Twitterissä