Lehdistötiedote heinäkuuta 11, 2011 01.00.00 ip. CET

Metso uusii thaimaalaisen UBE Chemicalsin kemikaalien talteenottokattilan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.7.2011 klo 13:00 paikallista aikaa

 

Metson ratkaisulla lisäarvoa kemikaalien talteenottoon

 

Metso uusii UBE Chemicalsin Thaimaassa sijaitsevan kemikaalien talteenottokattilan. Metson ratkaisu tehostaa talteenotettujen kemikaalien polttoa: prosessi tuottaa energiaa ja ympäristövaikutukset minimoituvat. Tilauksen kokonaisarvo on yli 10 miljoonaa euroa, ja se sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2010 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Bangkokin eteläpuolella Thaimaassa sijaitseva UBE Chemicalsin Rayongin tehdas tuottaa nailonin raaka-aineita. Prosessissa vapautuu kemikaaleja, jotka voidaan hyödyntää polttamalla. Metson toimitus tarjoaa tehokkaan polttoprosessin, joka perustuu sellu- ja paperiteollisuudessa käytettävään Metson soodakattilakonseptiin. Metson toimitus tehostaa UBE-konsernin tuotteita ja ratkaisuja ja tuottaa sille lisäarvoa. Konsernin markkina-alueena on koko maailma.

 

"Valitsimme Metson tähän projektiin, koska aiempi yhteistyömme on osoittanut yhtiön innovatiivisuuden ja korkeatasoisen osaamisen", sanoo Watchara Pattananijnirudorn, Executive Vice President Thaimaan UBE Chemicalsista. "Metso on aiemmin toteuttanut vastaavan uusintaprojektin Espanjan UBE Chemicalsille, jonne asennettiin uusi kemikaalien polttolaitos hyvin tuloksin."

 

Metso korvaa Thaimaan projektissa vanhan paineastian uudella polttolaitoksella, joka asennetaan vanhan rakennuksen sisälle. Aiemman prosessin tilalle tulee kattava, kemikaalien talteenoton ja lopullisen polton suhteen tehokkaampi ratkaisu. Laitoksen käyttöönotto ja luovutus on suunniteltu kesälle 2012.

 

UBE on monipuolinen teollisuuskonserni, jonka päätoimiala on kemianteollisuus. Maailmanlaajuisesti toimivan UBE:n kemikaaleja käytetään laajalti esimerkiksi kuluttajaelektroniikassa, kulutushyödykkeissä, auton osissa sekä lääketeollisuudessa. Kemikaalien lisäksi UBE:n laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi sementti ja muut rakennusmateriaalit sekä alumiinivanteet.

 

 

Teknisiä tietoja

 

Uudessa paineastiakonseptissa hyödynnetään kahteen tasoon sijoitettuja polttimia. Polttoaineet ruiskutetaan kattilan polttokammioon. Palamisilma johdetaan kattilaan kolmitasoisen ilmajärjestelmän avulla, ja ilmasuuttimissa on automaattiset ja kauko-ohjattavat puhdistuslaitteet. Polttotekniikka vähentää merkittävästi soodan kulkeutumista savukaasuihin, ja lämpöenergiaa otetaan talteen lämmönsiirtopinnoilla, jotka jakaantuvat keittoputkistoon, konvektiotulistimeen ja syöttöveden esilämmitysosaan. Lämmönsiirtopintojen puhtaanapito tapahtuu nuohoimien avulla. Sula johdetaan liuottajaan vesijäähdytteisten sularännien kautta, jotka on suunniteltu puhdistettavaksi automaattisesti Metso DeckHand -teollisuusrobotin avulla.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

Owe Asp, General Manager, Service, Sales, Power-liiketoimintalinja, Metso Puh. +46 70 822 09 29

Mikael Berg, Project Manager, Service, Project Execution, Power-liiketoimintalinja, Metso Puh. +46 70 508 99 29  

Metso Twitterissä