Lehdistötiedote elokuuta 10, 2011 04.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kahdeksannen biomassavoimalaitoksen Saksaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 10.8.2011 klo 16:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa Heizkraftwerk Zwickau Süd GmbH & Co KG:lle moduloidun biomassavoimalaitoksen yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantoon Zwickaun kaupunkiin Saksassa. Voimalaitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Toimitus on avaimet käteen - ratkaisu sisältäen laitoksen lisäksi asennukset ja käyttöönoton koulutuksineen. Tilauksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa ja se sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Voimalaitos valmistuu loppuvuodesta 2012 ja se tulee käyttämään polttoaineenaan metsähaketta ja Saksassa laajalti saatavissa olevaa puupohjaista maisemointijätettä, jota kerätään esimerkiksi moottoriteiden varsilta. Laitos tuottaa maksimissaan 10 megawattia kaukolämpöä Zwickaun kaupungin alueelle ja maksimissaan 5 megawattia sähköä valtakunnan verkkoon.

 

"Tällä investoinnilla tulemme turvaamaan kaupunkimme kaukolämmön saatavuuden ja vähennämme riippuvuuttamme aina vain kallistuvasta öljystä ja kaasusta. Uskomme, että ennen pitkää kaukolämmön hintaa voidaan jopa laskea nykyisestä tasosta", sanoo Volker Schneider, ZEV GmbH:n toimistusjohtaja. "MW Powerilla on laaja kokemus tämäntyyppisten laitosten rakentamisesta ja odotamme luottavaisena yhteistyötä heidän kanssaan", lisää Olaf Lüdemann, CEE:n toimistusjohtaja.

 

Laitoksen taloudellista kannattavuutta tukee Saksan uusiutuvien energialähteiden käyttöä edistävä laki, joka takaa uusiutuvilla energianlähteillä tuotetulle sähkölle kiinteän syöttötariffin ja turvaa sijoituksen takaisinmaksun. Nyt käynnistyvällä hankkeella on merkittävä vaikutus paikalliseen talouteen, sillä se hyödyntää paikallista työvoimaa ja alihankkijaverkostoa.

 

Zwickaun toimitus on MW Powerille jo kahdeksas yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantoon tarkoitetun moduloidun biomassalaitoksen toimitus Saksaan. "Tämä projekti hyödyntää kaikkia moduloinnin ja standardoinnin etuja", sanoo Olli Taimisto, MW Powerin Biopower-tuotelinjan myyntijohtaja. "Pitkälle standardoitu, asiakastarpeet huomioonottava konseptimme takaa oikea-aikaiset toimitukset ja vähentää hankkeen riskit minimiin. Asiakas voi laskea hankkeen kannattavuuden hyvinkin tarkkaan. Paikallinen huolto-organisaatiomme tukee asiakasta laitoksen kaupallisen toiminnan aikana. Muun muassa nämä olivat asioita, jotka varmistivat meille tämän tärkeän kaupan", Olli Taimisto jatkaa.

 

Biopower-ratkaisu ja tekniikka

 

MW Powerin uusiutuvaa energiaa polttoaineenaan käyttävät voimalaitokset ovat ympäristöystävällinen ja hyvä ratkaisu. Laitokset ovat erittäin pitkälle moduloituja ja perustuvat testattuihin standardoituihin komponentteihin, jotka voidaan toimittaa ja asentaa nopeasti. Laitokset ovat myös pitkälle automatisoituja, mikä mahdollistaa miehittämättömän ympärivuorokautisen käynnin. MW Power tarjoaa koko elinkaaren kattavan huolto- ja kunnossapitopaketin avaimet käteen- periaatteella asiakkaan tarpeiden mukaan.

 

Biopower-voimalaitokset perustuvat joko patentoituun BioGrate tai BFB -polttotekniikkaan. Molemmat polttotekniikat soveltuvat erittäin hyvin kosteiden puupohjaisten polttoaineiden kuten metsähakkeen hyödyntämiseen. Polttoprosesssin hyötysuhde on korkea ja syntyvät typpioksidi- ja hiilidioksidipäästöt ovat erittäin vähäisiä. MW Power on toimittanut vastaavantyyppisiä moduloituja voimalaitoksia Saksan ohella myös Suomeen, Ruotsiin, Belgiaan, Tshekkiin, Valko-Venäjälle ja Irlantiin.

 

Paikallisiin uusiutuvien polttoaineiden käyttöön perustuva paikallisen energiantuotannon -filosofia kiteytyy MW Powerin liikeideassa "Local Energy Solutions". Hajautettu energiantuotanto sekä sähkön ja lämmön yhteistuotanto tarjoaa merkittäviä ympäristöetuja ja on tehokas tapa vähentää ilmakehään joutuvien kasvihuonekaasujen määrää. Tämäntyyppinen biomassavoimalaitos myös toimii ympäri vuorokauden sääolosuhteista riippumatta.

 

Heizkraftwerk Zwickau Süd GmbH & Co KG:n omistaa hampurilainen sijoittajaryhmä CEE (Conetwork Erneuerbare Energien Holding GmbH & Co KgaA) 60 prosentin osuudella ja Zwickauer Energieversorgung GmbH ("ZEV") 40 prosentin osuudella. ZEV on Zwickaun kaupungin energiatuotannosta vastaava paikallinen yritys.

 

MW Power on Metson ja Wärtsilän yhteisyritys, joka toimittaa keskisuuren ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia uusiutuville polttoaineille. Ratkaisuissamme yhdistyy paras teknologia, toimitusvarmuus ja kattava huoltotoiminta. www.mwpower.fi

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antaa:
Pasi Rantonen, johtaja, Biopower-tuotelinja, MW Power, puh. 040 544 8328

Metso Twitterissä