Lehdistötiedote elokuuta 15, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa kaksi ulkopakkauskartonkikonetta kiinalaiselle Anhui Shanying Paperille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.8.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kaksi ulkopakkauskartonkikonetta kiinalaiselle Anhui Shanying Paper Industry Co. Ltd. -yhtiölle Ma'anshanin kaupunkiin Anhuin maakuntaan. Ensimmäinen koneista, PK 6, otetaan käyttöön vuoden 2013 toisella neljänneksellä ja toinen, PK 5,  vuoden 2013  kolmannella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Kahden ulkopakkauskartonkia valmistavan linjan arvo on tyypillisesti 100-150 miljoonaa euroa toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista riippuen.

 

Metson toimitus sisältää kaksi kokonaista ulkopakkauskartonkikonetta perälaatikosta pituusleikkuriin. Koneiden viiranleveys on 8,60 m. Toimituksiin sisältyvät myös koneiden kudokset, automaatiojärjestelmät sekä useita prosessijärjestelmiä. Tämäntyyppinen kattava kokonaistoimituspaketti samalta toimittajalta mahdollistaa erittäin energiatehokkaiden tuotantolinjojen suunnittelun. Pääosa tilauksesta kirjataan Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatio- ja prosessijärjestelmäpaketti Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Tekniset tiedot

 

Uudessa PK 6 -koneessa on kaksi pituusleikkuria. Koneessa hyödynnetään kitateknologiaa, joka mahdollistaa kartongin tuotannon aivan uusilla nopeuksilla. Tuotantonopeus on 1 500 m/min. PK 6 -koneella valmistetaan aallotuskartonkia ja testlaineria neliöpainoalueella 50-110 g/m2. Päivittäinen tuotantokapasiteetti on noin 1 540 tonnia.

 

Uudessa PK 5 -koneessa on kolme perälaatikkoa. Tuotantonopeus on 1 100 m/min. Linjalla valmistetaan kraftlaineria ja testlaineria neliöpainoalueella 90-175 g/m2. Päivittäinen tuotantokapasiteetti on noin 1 380 tonnia.

 

 

Anhui Shanying Paper Industry Co. Ltd. on perustettu 1957 ja se on Anhuin maakunnan suurin paperin- ja kartongintuottaja, jonka vuosikapasiteetti on 900 000 tonnia kraftlaineria.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Kaarlo Hedman, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 585 9943

Metso Twitterissä