Lehdistötiedote elokuuta 3, 2011 12.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa asemaansa voimantuotantoautomaatiotoimittajana Kiinassa perustamalla yhteisyrityksen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 03.08.2011 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso perustaa yhteisyrityksen kiinalaisen SAC:n, Guodian Nanjing Automation Co., Ltd, kanssa vahvistaakseen asemaansa voimantuotannon automaatiojärjestelmien markkinoilla Kiinassa. Yhteisyrityksen tehtävänä on kehittää digitaalista voimantuotantolaitoskonseptia keskittyen erityisesti Kiinan markkinoille.

 

Metso omistaa yhteisyrityksestä 33 prosenttia ja SAC:n omistusosuus on 67 prosenttia. Yhteisyritys tukee Metson tavoitetta tarjota kustannustehokkaita voimantuotannon automaatiojärjestelmiä Kiinan markkinoille. Uusi yritys valmistaa ja myy Metson maxDNA automaatioteknologiaa ja SAC:n digitaalisia voimalaitostuotteita. Lisäksi yritys kehittää uusia tuotteita ja tarjoaa kattavaa huolto- ja palveluosaamista. Yhteisyritykseen tulee yli 300 työntekijää.

 

"Yhdistämällä voimamme voimme lisätä osuuttamme Kiinan voimantuotantomarkkinoilla. Jo yli 140 voimalaitosta valvotaan meidän järjestelmillämme Kiinassa", kommentoi Metson yhteisyrityksessä hyödynnettävän automaatiojärjestelmän Aasian myynnistä ja tuotannosta vastaava johtaja Steve Gandy.

 

Metso on toimittanut maxDNA järjestelmiä noin 700 voimalaitokseen maailmanlaajuisesti. Metso on yksi kahdeksasta valvontajärjestelmien toimittajista, joita Kiinan valtion edellinen voimantuotantoministeriö on suositellut. Yritys aloittaa toimintansa, kun tarvittavat luvat on saatu Kiinan viranomaisilta.

 

SAC on listattu yritys, josta 58 prosenttia omistava Huadian Power International Corporation Limited on yksi viidestä suurimmasta voimantuotantoyrityksestä Kiinassa. 

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Sakari Ruotsalainen, johtaja, prosessiautomaatiojärjestelmät, Automaatio -liiketoimintalinja, Metso, puh. +358 20 483 8933

 

Steve Gandy, Aasian alueen myyntijohtaja, energia- ja prosessijärjestelmät, Automaatio -liiketoimintalinja, Metso,  puh.  +1 215 393 4149 (englanniksi)

Metso Twitterissä