Lehdistötiedote elokuuta 16, 2011 11.00.00 ap. CET

Metsolle metalliromun murskausteknologian tilaus venäläiseltä Vyksa Steel Works -yhtiöltä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 16.8.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Käytettävällä  teknologialla voidaan säästää yli 70 prosenttia teräksen valmistuksessa tarvittavaa energiaa ja vähentää päästöjä merkittävästi

 

Metso toimittaa metalliromun murskauslaitoksen venäläiselle Vyksa Steel Works -yhtiölle, joka on osa United Metallurgical -yhtiötä. Tilaus on Metson suurin metalliromun murskaukseen liittyvä kauppa Venäjältä. Laitos toimitetaan vuoden 2012 toisella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

 

Metson toimittava murskauslaitos tuottaa puhdasta ja tiivistä metallimursketta erilaisista romumetalleista ja -autoista. Laitokseen kuuluu myös magneettisten ja värillisten metallien erotuslinjat, joiden vuotuinen kapasiteetti on miljoona tonnia.

 

''Yhteistyökumppanin valinnassa painoi se, että Metsolla on alan johtavana toimittajana 90 vuoden kokemus metalliromun murskausteknologiasta ja yhtiö on toteuttanut kymmeniä vastaavia hankkeita'', sanoo projektijohtaja Oleg Fedotov, United Metallurgical -yhtiöstä.

 

Vyksa Steel Worksille toimitettava murskauslaitos on 7 500 kilowatin Metso ZZ 300 x 300 -murskauslaitos. Vyksa Steel Works pystyy Metson teknologian avulla tuottamaan kierrätysmetalleista puhdasta, korkealaatuista raaka-ainetta terästuotteidensa valmistukseen.

 

Teräksen valmistaminen puhdistetusta metallimurskeesta rautamalmin sijaan voi säästää prosessissa tarvittavaa energiaa jopa yli 70 prosenttia. Puhdistetun metallimurskeen käyttö vähentää päästöjä 86 prosenttia. Metalliromun murskaaminen, erottelu ja puhdistus uudelleenkäyttöä varten säästää luonnonvaroja merkittävästi.

 

Metso on johtavia kierrätysmetallin murskausteknologian toimittajia. Metson toimittamien laitteiden osuus kaikesta maailman metalliromunkäsittelykapasiteetista on 30 prosenttia, ja sen teknologialla käsitellään vuosittain 150 miljoonaa tonnia metalliromua. Tilaus sisältyy Energia-ja ympäristöteknologian vuoden 2011 toisen vuosineljänneksen tilauksiin.

 

Vyksa Steel Works on yksi Venäjän vanhimpia metallurgian keskuksia. Se on perustettu vuonna 1757, ja siitä tuli osa emoyhtiötä vuonna 1999. Nykyisin yritys on yksi Venäjän teknologisesti edistyksellisimmistä terästehtaista ja yksi teräsputkien johtavista toimittajista. Vyksa Steel Worksin vuotuinen teräsputkien tuotantokapasiteetti on yli kaksi miljoonaa tonnia.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Gerhard Kokot, Vice President Sales IVY, Kierrätys-liiketoimintalinja, Metso, puh. +49 (0) 211 21 05 360 (englanniksi) 

Metso Twitterissä