Lehdistötiedote elokuuta 4, 2011 02.15.00 ip. CET

Metson Paperi- ja kuituteknologialle uusi organisaatio

"Yhteistyöllä ykköseksi sellu- ja paperiteollisuudessa"

Metso Oyj:n lehdistötiedote 04.08.2011 klo 14:15 paikallista aikaa


Metson Paperi- ja kuituteknologia -segmentissä (PFT) otetaan käyttöön uusi organisaatio 1.10.2011. Uudessa organisaatiossa PFT muodostuu maantieteellisistä alueista ja maailmanlaajuisista liiketoiminnoista: alueet ovat Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, EMEA (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka), Kiina sekä Aasian ja Tyynenmeren alue, ja liiketoimintalinjat ovat Paperit, Kuidut ja Palvelut.

"Uusi organisaatio on olennainen osa PFT:n uuden strategian toteutusta. Se mahdollistaa tehokkaan yhteistyön, jonka tavoitteena on vahvistaa Metson asemaa maailmanlaajuisesti kilpailukykyisimpien sellu- ja paperiteollisuuden teknologioiden ja palveluiden toimittajana", sanoo PFT:n johtaja Pasi Laine.

"Alueellisten toimintojen vahvistaminen vie meidät lähemmäs asiakkaitamme, ja voimme palvella sellu- ja paperiteollisuutta entistäkin paremmin. Uuden Palvelut-liiketoimintalinjan ansiosta voimme tarjota kattavan palveluvalikoiman yhdestä organisaatiosta, jolloin muut liiketoiminnot voivat keskittyä tarjoamaan entistäkin kilpailukykyisemmän valikoiman uusinvestointituotteita."

 

Nimityksiä

 

Jari Vähäpesola, Paperit-liiketoimintalinjan vetäjä
Mikael Sundqvist, Kuidut-liiketoimintalinjan väliaikainen vetäjä
Jukka Tiitinen, Palvelut-liiketoimintalinjan vetäjä

 

Bill Bohn, Pohjois-Amerikan alueen väliaikainen vetäjä
Celso Tacla, Etelä-Amerikan alueen vetäjä
Hannu Mälkiä, EMEA-alueen vetäjä (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka)
Jari Koikkalainen, Kiinan alueen vetäjä sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen koordinoija

 

PFT:n tukitoimintoina jatkavat:
Talous, henkilöstö ja IT sekä nyt myös lakiasiat, vetäjä Kari Saarinen
Strateginen ja toimintojen kehittäminen, vetäjä Mikko Siiteri
Markkinointi ja viestintä, vetäjä Ilkka Hiirsalmi
Laatu- ja ympäristöasiat, vetäjä Kari Karhama
Teollisoikeudet ja teknologiakoordinointi, vetäjä Jouko Yli-Kauppila
  
Voimaantulo

 

Uusi organisaatio ja nimitykset astuvat voimaan 1.10.2011.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Pasi Laine, johtaja, Paperi- ja kuituteknologia, Metso, puh. 040 562 4339

Metso Twitterissä