Lehdistötiedote syyskuuta 14, 2011 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassakattilan We Energiesille Yhdysvaltoihin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 14.09.2011 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa biomassakattilan We Energies -yhtiön omistamaan We Energies/Domtar -biomassaenergiaprojektiin. Biomassakattila on keskeinen osa mittavaa investointia, jossa Domtarin tehtaalle Rothschildiin, Wisconsiniin rakennetaan biomassaa polttoaineenaan käyttävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
Biomassakattilalaitos hyödyntää kiertoleijuteknologiaa (CFB), ja sen pääpolttoaineita ovat hakkuutähteet ja tehtaalla syntyvä puujäte sekä sahanpuru. Laitos tuottaa noin 50 megawattia uusiutuvaa sähköenergiaa sekä tehtaalla tarvittavaa prosessihöyryä.

"Metson valintaan vaikuttivat yhtiön vahva näyttö biomassaosaamisesta, jämerät kattilarakenteet sekä organisaation luja sitoutuminen kestävän kehityksen mukaisiin teknologioihin. Uskomme täysin, että projekti saavuttaa uusiutuvan sähkön ja prosessihöyryn kustannustehokkaalle yhteistuotannolle asetetut vaatimukset ja vähentää samalla Domtarin Rothschildin-tehtaan kokonaispäästöjä", sanoo We Energiesin projektijohtaja Al Mihn.  

"Olemme ylpeitä siitä, että We Energies valitsi Metson tähän alan kärkeä edustavaan yhteistyöprojektiin. Tilaus vahvistaa edelleen Metson pyrkimystä olla bioenergialaitosten johtava toimittaja", sanoo Bob Deneault, Pohjois-Amerikan myyntijohtaja, Capital Sales,  Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinja. "Yhdysvalloissa on ennen tätä toimitusta käytössä jo 33 Metson kiertoleijukattilaa, ja nyt asennettava kattila tulee olemaan biomassakattiloista suurin ja tehokkain", lisää Voimantuotanto-liiketoimintalinjan Pohjois-Amerikan johtaja Dave King.

Laitoksen kaupallisen käytön on määrä alkaa vuonna 2013. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

We Energies/Domtar -biomassaenergiaprojektin omistaa We Energies, sijoittajien omistuksessa oleva sähköyhtiö, joka toimii Milwaukeessa, Wisconsinissa. We Energies palvelee yli 1,1 miljoonaa sähköasiakasta Wisconsinissa ja Ylä-Michiganissa sekä yli miljoonaa maakaasuasiakasta Wisconsinissa. We Energies on Wisconsin Energy Corporation -energiayhtiön (New Yorkin pörssi: WEC) tärkeimpien tytäryhtiöiden Wisconsin Electric Power Companyn ja Wisconsin Gas LLC:n kaupallinen nimi.  Vieraile We Energiesin verkkosivuilla osoitteessa www.we-energies.com ja lue lisää Wisconsin Energy Corporationista osoitteessa www.wisconsinenergy.com.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antavat:

 

Kari Remes, myynti- ja markkinointijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 020 141 2413

 

Bob Deneault, General Manager Capital Sales, Pohjois-Amerikka, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso puh. +1 704 414-3446  

Metso Twitterissä