Lehdistötiedote syyskuuta 12, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biopolttoainekattilalaitoksen energiayhtiö Enecolle Alankomaihin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.09.2011 klo 10:00 paikallista aikaa

Uusi voimalaitos tuottaa ympäristöystävällistä sähköä 120 000 kotitalouden tarpeisiin ja vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 250 000 tonnin verran vuodessa.

Metso toimittaa biopolttoainekattilalaitoksen Enecolle Delfzijlin kaupunkiin Alankomaihin. Eneco on yksi Alankomaiden johtavista energiayhtiöistä. Voimalaitoksen rakentamisesta vastaa konsortio, jonka muodostavat saksalainen yhtiö Areva Renewables GmbH, Metso Power Oy sekä hollantilainen Dutch Ballast Nedam Industriebouw. Voimalaitosprojektitilauksen kokonaisarvo on 155 miljoonaa euroa, josta Metson osuus on noin kolmannes.

Metson toimitus sisältää biopolttoainekattilalaitoksen, jonka kapasiteetti on 49 megawattia, savukaasujen puhdistuslaitoksen ja savupiipun, syöttövesijärjestelmän sekä hajautetun ohjausjärjestelmän. Kattila hyödyntää kiertoleijuteknologiaa (CFB) ja käyttää pääasiallisena polttoaineena kierrätyspuuta.

Vuodessa voimalaitos tarvitsee noin 300 000 tonnia puuta, muun muassa kierrätettyä jätepuuhaketta. Puuainesta tuodaan Delfzijliin sekä Alankomaista että naapurimaista laiva-, juna- ja kuorma-autokuljetuksilla.

Uusi voimalaitos käynnistyy aikataulun mukaan vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä. Metson tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Energiayhtiö Eneco tuottaa, vaihtaa ja toimittaa energiaa (sähköä, kaasua sekä kaukolämpöä ja -jäähdytystä) ja toteuttaa ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. Eneco toimittaa energiaa noin kahdelle miljoonalle yritys- ja kotiasiakkaalle Alankomaissa ja Belgiassa päivittäiseen elämään ja työhön. Yhtiöllä on 3700 työntekijää.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antaa:

Kari Remes, myynti- ja markkinointijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 020 141 2413

Metso Twitterissä