Lehdistötiedote syyskuuta 22, 2011 11.00.00 ap. CET

Metson uusi teknologiakeskus avataan Vantaalla 22.9.2011

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.09.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

 

Venttiileiden globaali kysyntä vahvaa

 

Metson uuden teknologiakeskuksen avajaisia vietetään tänään Vantaalla. Venttiilejä valmistavan laitoksen voimakkaimmin kasvavat markkina-alueet ovat Lähi-itä ja Kiina. Suomeen tehty investointi on jatkoa Metson strategialle vahvistaa venttiilitoimintoja maailmanlaajuisesti. Teknologiakeskus työllistää noin 800 automaatioalan ammattilaista. Tuotanto tekee töitä ennätystahdissa kahdessa vuorossa.

"Valmistamme tällä hetkellä venttiileitä noin puolet enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Uudessa teknologiakeskuksessa on tuotannossa yli 2500 venttiiliä kuukausittain, ja tuotantomääriä kasvatetaan edelleen, jotta pystymme vastaamaan kasvavaan globaaliin kysyntään", kertoo johtaja Markku Simula Metson Automaatio-liiketoiminnasta.

 

"Toimitamme venttiileitä maailmanlaajuisesti esimerkiksi suurille öljy- ja kaasuyhtiöille  kuten ExxonMobilelle ja Petrobrasille sekä metsäteollisuusyhtiöille kuten Stora Ensolle. Erityisesti Lähi-idässä, Brasiliassa ja Kiinassa toimivat yhtiöt ovat viime aikoina investoineet kiihtyvällä tahdilla uusiin tuotantolaitoksiin", Simula selvittää.

Globaali verkosto vahvistuu

Suomeen tehty investointi on jatkoa Metson strategialle vahvistaa venttiilitoimintoja maailmanlaajuisesti. Vuonna 2010 Metso avasi uuden teknologiakeskuksen Shanghaissa, ja tällä hetkellä yhtiö on laajentamassa venttiilituotantotilojaan Yhdysvalloissa. Metsolla on korkealaatuiset teollisten venttiilien valmistuskeskukset myös Brasiliassa ja Saksassa.

"Parannamme jatkuvasti palvelutasoamme öljy-, kaasu- ja prosessiteollisuuden sekä sellu- ja paperiteollisuuden yhteistyökumppanina. Asiakkaidemme prosessit ovat yhä vaativampia, ja he edellyttävät meiltä jatkuvasti entistä parempia ratkaisuja ja palveluja. Uusien tilojen myötä meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tehostaa näiden korkeaa teknologiaa sisältävien tuotteiden valmistusta sekä kehittää edelleen laatua ja toimituskykyämme'', Simula kertoo.

Uusi teknologiakeskus korvaa aiemmin Helsingin Roihupellossa useassa rakennuksessa sijainneet tuotantolaitokset. Uudet tilat tarjoavat myös entistä paremmat tuotekehitysmahdollisuudet. Tuotekehitykseen panostaminen on tehnyt Metsosta johtavan älykkäiden sulku- ja hätäsulkuventtiileiden toimittajan sekä reaaliaikaisen kunnonvalvontaan kehitettyjen sovellusten toimittajan.

Metso panostaa palveluun

Metson vahva asema vaativimmissa venttiilisovelluksissa sekä reaaliaikaisessa kunnonvalvonnassa on tehnyt yhtiöstä myös teknologian palvelutoimittajan. Hyvä esimerkki kehityksestä on 11 jalostamoa koskeva huoltosopimus, jonka Metso ja brasilialainen öljy-yhtiö Petrobras solmivat keväällä 2011.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antaa:

Markku Simula, johtaja, Flow Control, Automaatio-liiketoiminta, Metso, puh. 040 579 8128  

Metso Twitterissä