Lehdistötiedote tammikuuta 19, 2012 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa lajissaan maailman suurimman kierrätyspolttoainekattilan Mälarenergin voimalaan Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.01.2012 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa Mälarenergin lämpövoimalaitokseen Ruotsin Västeråsiin lajissaan maailman suurimman kierrätyspolttoainekattilan. Kiertoleijutekniikkaa hyödyntävän uuden kattilan polttoainetehoksi tulee 167 MW, ja uudesta laitoksesta tulee Västeråsin ja Hallstahammarin kuntien kaukolämmön tarpeen kattava perusyksikkö.  Metson toimituksen arvo on noin 30 prosenttia lämpövoimalaitoksen 300 miljoonan euron arvoisesta modernisointiprojektista.

Mälarenergin voimalan modernisointi on Västeråsin kaupungille tärkeä investointi, koska vanha voimala vaatii perusteellista uudistusta. Uuden kattilan polttoaineena käytetään pääasiallisesti yhdyskuntajätteestä valmistettua kierrätyspolttoainetta, ja siinä on mahdollista polttaa myös biopolttoainetta. Olemassa oleviin kattiloihin verrattuna uusi järjestelmä parantaa voimalan polttoainejoustavuutta.

"Modernisointi on Mälarenergille, Västeråsin kaupungille ja myös meidän asiakkaillemme tärkeä investointi", toteaa Mälarenergi AB:n johtaja Kenneth Jönsson. "Investointi lisää meidän polttoainejoustavuuttamme. Valitsimme toimittajaksi Metson, koska yhtiö täytti vaatimuksemme hinnan, teknologian, saatavuuden ja kokemuksen osalta."

Uudistettu voimala otetaan käyttöön kesällä 2014. Tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Mälarenergin omistaa Västeråsin kaupunki, ja yhtiö toimittaa sähköä, kaukolämpöä ja -kylmää ja niihin liittyviä palveluja Västeråsin kunnassa ja sitä ympäröivillä alueilla sijaitseville asiakkailleen. Yhtiö myy lisäksi sähköä yksityisille ja yritysasiakkaille kaikkialla Ruotsissa. Mälarenergillä on noin 570 työntekijää, ja sen liikevaihto on noin 340 miljooonaa euroa.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja:

Sven-Arne Andersson, myyntipäällikkö, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso,
puh +46 70 574 67 25

Kai Mäenpää, johtaja, Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alue, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 556 5666

Metso Twitterissä