Lehdistötiedote lokakuuta 5, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso laajentaa maailmanlaajuista huoltokeskusverkostoaan kaivos ja maarakennuksen asiakkaille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 05.10.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Kolme uutta huoltokeskusta avataan Chilessä, Perussa ja Meksikossa

Metso avaa useita uusia huoltokeskuksia ja kouluttaa henkilöstöä niitä varten vastatakseen kaivos- ja maarakennusteollisuuksien kasvavaan huoltokysyntään. Uusien huoltokeskusten myötä huollon maantieteellinen kattavuus paranee. Nykyisin Metsolla on yli 70 kaivos- ja maarakennusasiakkaita palvelevaa huoltokeskusta kuudessa maanosassa, ja niissä työskentelee noin 2 000 huoltohenkilöä.

"Uusien huoltokeskusten tavoitteena on sijoittaa Metson huoltohenkilöstöä entistä lähemmäksi asiakkaitamme, missä heitä eniten tarvitaan vahvistamaan asiakassuhteitamme," kertoo João Ney Colagrossi, Metson Kaivos ja maarakennus segmentin Palvelut -liiketoimintalinjan johtaja.

Uusien huoltokeskusten sijainti päätetään asiakastarpeiden sekä alan kasvunäkymien perusteella. Vuonna 2012 ja alkuvuodesta 2013 Metso avaa uudet huoltokeskukset Chilen Antofagastaan, Perun Arequipaan ja Meksikon Cananeaan. Samalla läsnäoloa Pohjois-Ruotsissa vahvistetaan paikallisten kaivosyhtiön palvelemiseksi. Viime vuonna Russian Copper Companyn kanssa solmitun huollon elinkaaripalvelusopimuksen ansiosta Metso lisää huoltohenkilöstönsä ja toimipisteidensä määrää myös Venäjällä. Metson suunnitelmissa on laajentaa huoltokeskusverkostoa edelleen tulevina vuosina.

"Määrittelemme ensin huoltotarpeet sekä asiakkaittemme asennetun laitekannan määrän, jotta pystymme mitoittamaan uusien huoltokeskusten sijainnin ja toimintamallin oikein", sanoo Metson Kaivos ja maarakennuksen huoltopalveluista vastaava johtaja Randall Reisinger.

Millainen on Metson huoltokeskuskonsepti?

Metso on kehittänyt ainutlaatuisen, alueellisen huoltokeskuskonseptin. Vahvaan, asennettuun laitekantaan perustuva konsepti poikkeaa kilpailijoiden tarjonnasta. Huoltoliiketoimintaan kuuluu vara- ja kulutusosapalvelu, suoritusperusteiset sopimukset, korjauspalvelut sekä prosessien optimointi. Vuonna 2011 palveluliiketoiminnan osuus oli 50 prosenttia Metson Kaivos ja maarakennus segmentin liikevaihdosta.

Metson kaivos- ja maarakennusteollisuuksien asiakkaille tarjottava huoltokeskusverkosto jakautuu useisiin markkina-alueisiin ja keskittyy kolmeen eri palvelumuotoon: laitekorjauksiin, huoltoon ja huoltosatelliitteihin.

Laitekorjauksiin keskittyvät huoltokeskukset palvelevat asiakkaita laajalla maantieteellisellä alueella ja niillä on käytössään välineet ja tietotaito asiakkaiden tarpeisiin raskaassa huollossa, kuten suurikokoisten laitteiden koneistuksessa ja hitsauksessa. Korjaukset voidaan tehdä asiakkaan omissa tuotantolaitoksissa. Metsolla on tällä hetkellä 13 laitekorjauksiin keskittyvää huoltokeskusta 10 eri maassa.

Huoltokeskukset on sijoitettu alueille, joissa sijaitsee asiakaskeskittymiä. Nämä keskukset palvelevat asiakkaita kevyttä purkamista ja kokoonpanoa edellyttävissä töissä. Nykyiset 45 huoltokeskusta sijaitsevat 13 eri maassa.

Huoltosatelliitti sijaitsee usein lähellä asiakkaan työmaata, toimien huoltohenkilöstömme tukikohtana asiakkaan työkohteessa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):

João Ney Colagrossi, Johtaja, Palvelut -liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +55 15 2102 1301, joao.colagrossi@metso.com

Randall Reisinger, Metson Kaivos ja maarakennuksen huoltopalveluista vastaava johtaja, puh. +1 717 849 7424, randy.reisinger@metso.com

Metso Twitterissä