Pörssitiedote lokakuuta 25, 2012 01.00.00 ip. CET

Metso on saattanut loppuun Kierrätys-liiketoimintaansa koskevan strategisten vaihtoehtojen selvityksen

Metso Oyj:n pörssitiedote 25.10.2012 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso kertoi 1.9.2011 etsivänsä Kierrätys-liiketoiminnalleen uusia strategisia vaihtoehtoja. Osana tätä selvitystä Metso arvioi sekä ulkoisia että sisäisiä vaihtoehtoja. Selvityksen pohjalta päätettiin, että Metson arvonkehityksen kannalta paras vaihtoehto on Kierrätys-liiketoiminnan yhdistäminen Metson Kaivos ja maarakennus-segmenttiin.

"Olemme sitoutuneet kehittämään Kierrätys-liiketoimintaa osana Kaivos ja maarakennus-segmenttiämme. Näin voimme kasvattaa sekä Kierrätys-liiketoiminnan että Metson arvoa myynnin kasvun, paremman kustannuskilpailukyvyn ja tuotetarjontamme laajentamisen avulla. Olemme metallin- ja jätteenkäsittelylaitteiden edelläkävijä ja markkinajohtaja, ja tavoitteenamme on asemamme vahvistaminen" sanoo Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

Kierrätys-liiketoiminta yhdistetään Kaivos ja maarakennus-segmenttiin 1.12.2012 lähtien. Kierrätys-liiketoiminnan sisältävät Kaivos ja maarakennus-segmentin uudet vertailuluvut julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Kierrätys-liiketoiminnan liikevaihto oli 212 miljoonaa euroa vuonna 2011 ja sen palveluksessa on tällä hetkellä noin 660 henkeä lähinnä Saksassa, Yhdysvalloissa ja Tanskassa.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman.
Expect results.

www.metso.com,
www.twitter.com/metsogroup

 

Lisätietoja antavat:

Harri Nikunen, talous- ja rahoitusjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3010

Juha Rouhiainen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

Metso Oyj

Harri Nikunen

talous- ja rahoitusjohtaja

Juha Rouhiainen

sijoittajasuhdejohtaja

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy

Tiedotusvälineet

www.metso.com

Metso Twitterissä