Lehdistötiedote lokakuuta 18, 2012 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biokattilan Jönköping Energille Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.10.2012 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa uuden biopolttoaineita käyttävän voimakattilan Jönköping Energin lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitokseen (CHP) Ruotsin Torsvikiin. Jönköping Energi laajentaa voimalaitostaan, ja uusi kattila palvelee keskikuormayksikkönä Jönköpingin kunnan kaukolämmön ja sähkön tuotannossa. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Jönköping Energin voimalaitoksen laajennus ja modernisointi on Jönköpingin kunnalle merkittävä investointi, sillä nykyiset kattilat ja niiden apujärjestelmät ovat uudistuksen tarpeessa. Investoinnin myötä jalostettujen biopolttoaineiden käyttö pystytään korvaamaan primäärisellä biomassalla. Uudessa kattilassa hyödynnetään kerrosleijuteknologiaa, ja sen polttoaineena käytetään pääasiassa metsähaketta. Metson ratkaisu tarjoaa huomattavia kustannusetuja Jönköpingin kunnan koko kaukolämpö- ja sähköhuoltoon.

"Tämä on laajennusprojektin jatkon kannalta tärkeä ja samalla suurin yksittäinen sopimus. Odotamme innolla yhteistyötä Metson kanssa tämän mittavan projektin tiimoilta", toteaa Jönköping Energin toimitusjohtaja Håkan Stigmarker.

Uudistettu CHP-voimalaitos otetaan käyttöön syksyllä 2014. Tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Uuden kattilan kapasiteetti on 100 megawattia. Torsvikin voimalaitos tulee käyttämään vuositasolla noin 550 000 kuutiometriä metsäpolttoaineita. Vuotuiseksi kaukolämmön tuotannoksi tulee noin 340 gigawattituntia, joka vastaa 17 000 omakotitalon lämmitystarvetta. Sähkön tuotanto tulee olemaan 130 gigawattituntia vuodessa, vastaten kutakuinkin 25 000 kotitalouden kulutustarvetta.

Jönköping Energi AB on Jönköpingin kunnan omistama yritys, jolla on 240 työntekijää. Jönköping Energi AB huolehtii noin 55 000 Jönköpingin alueen asukkaan sähkö-, kaukolämpö-, kaukokylmä- ja biokaasutoimituksista sekä laajakaistayhteydestä. Yhtiön liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power , www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com  , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Johanna Linden, johtaja, Pohjoismaat, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 90 95 17

Jonas Wallen, myyntipäällikkö, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 050 385 1818

Metso Twitterissä