Lehdistötiedote lokakuuta 19, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso uudistaa Obeikan Paper Industriesin kartonkikoneen Saudi-Arabiassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.10.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kartonkikoneen uudistuksen saudiarabialaisen Obeikan Paper Industries -yhtiön Riyadhin tehtaalle. Uudistettu kone käynnistyy vuoden 2013 puolivälissä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Projektin päätavoitteena on parantaa lopputuotteen laatua, lisätä tuotantokapasiteettia sekä vähentää tuotantokustannuksia.  

"Investoinnin tarkoituksena on tukea yrityksen strategiaa ja pitää tehdas teknologisesti modernina kilpailukyvyn säilyttämiseksi", sanoo Obeikan Paper Industriesin johtaja Mohammed Al-Mowkley.

Päällystysaseman ja ilmajärjestelmien uudistuksen tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012  kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja puristinosan uudistuksen tilaus vuoden 2012 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Viiraleveydeltään 3,4-metrisellä PK 1:llä valmistetaan valkoista taivekartonkia neliöpainoalueella 180-450 g/m2 suunnittelunopeudella 600 m/min. Tämänhetkinen vuotuinen tuotantotaso on 170 000 tonnia ja kapasiteetti uudistuksen jälkeen on 220 000 tonnia vuodessa.

Metson toimitus sisältää puristinosan uudistuksen SymBelt-kenkäpuristimella, mikä mahdollistaa kuiva-ainepitoisuuden nousun puristinosan jälkeen. Toimitus sisältää lisäksi uuden verhopäällystysaseman sekä kaasutoimisen ilmakuivaimen. Uudistuksessa hyödynnetään monikerrosverhopäällystysteknologiaa, jossa kaksi päällystekerrosta levitetään radalle samanaikaisesti kosketuksettomassa prosessissa. Verhopäällystysprosessi ei aiheuta tuotannolle nopeusrajoituksia. Toimitukseen sisältyy myös asennusvalvonta sekä uudistetun koneen käyttöönotto ja käynnistys.

Obeikan Paper Industries on Obeikan Industrial Investment Group Ltd:n tytäryhtiö. Sen toimialaan kuuluu painopaperien ja pakkausmateriaalien valmistus, koulutus sekä kustannustoiminta. Yhtiö on perustettu vuonna 1983. Obeikan Industrial Investment Group Ltd:n pääkonttori sijaitsee Riyadhissa, Saudi-Arabiassa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power , www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Petri Paukkunen, johtaja, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 744 8182

Reijo Koivuranta, myyntijohtaja, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 536 6753

Metso Twitterissä