Lehdistötiedote marraskuuta 23, 2012 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen Värnamo Energille vihreän sähkön tuotannon kaksinkertaistamiseksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 23.11.2012 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa Värnamo Energi AB:lle biomassaa hyödyntävän voimalaitoksen yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantoon Värnamoon, Ruotsiin. Laitoksen on määrä käynnistyä syksyllä 2014. Tilauksen  arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Metson toimitukseen kuuluu  biomassavoimalaitos sisältäen kaikki asennustyöt, käyttöönoton ja koulutuksen.Laitos tuottaa kaukolämpöä 13,4 MWth  sekä 3,6 MWe sähköä. Polttoaineena laitos käyttää paikallista biomassaa kuten metsätähteitä, kuorta ja haketta.

"Tämä on tärkeä investointi tulevaisuuteen niin Värnamon kunnan kuin ympäristönkin kannalta", toteaa Gunnar Grona, Värnamo Energin hallituksen puheenjohtaja. "Tämän investoinnin myötä 100 % alueen kaukolämmöstä tuotetaan uusiutuvilla polttoaineilla. Tulevaisuudessa voimme tuottaa noin 20 GWh sähköä vuodessa, mikä tarkoittaa paikallisesti tuotetun  vihreän sähkön kaksinkertaistamista."

"Olemme tyytyväisiä, että meidät valittiin laitostoimittajaksi tässä voimalaitosprojektissa", sanoo Anders Steen, projektista vastaavan Metson yksikön, MW Power AB:n, toimitusjohtaja. "Valinta kertoo siitä, että ratkaisumme on edelläkävijä teknisesti ja ympäristön kannalta."

"Luotamme Metsoon voimalaitostoimittajana", sanoo Göran Hansson, Värnamo Energin toimitusjohtaja. "Tämä on Värnamo Energin kaikkien aikojen  suurin investointi.  Investoinnilla voidaan taata, että asiakkaamme saavat edelleenkin lämpöä kilpailukykyiseen hintaan. Värnamon kunta saa modernin, hyvin toimivan kaukolämpölaitoksen, joka täyttää tehtävänsä moneksi vuodeksi."

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Värnamo Energi AB toimittaa energiaa ja viestintäverkkoratkaisuja. Värnamo Energin omistaa kokonaan Värnamon kunta.Yhtiöllä on yli 14 000 asiakasta, liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa ja työntekijöiden määrä on neljäkymmentä.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power  , www.twitter.com/MetsoPulpPaper  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Anders Steen, toimitusjohtaja, MW Power AB, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 188 37 38

Mikael Barkar, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 534 4607 

Metso Twitterissä