Lehdistötiedote marraskuuta 20, 2012 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa kaksi voimakattilaa PT Cikarang Listrindolle Indonesiaan paikallisiin sähkötarpeisiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 20.11.2012 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa PT Cikarang Listrindo -yhtiölle Jakartan lähelle Babelaniin, Indonesiaan, kaksi voimakattilaa, joiden yhteiskapasiteetti on 270 MWe. Toimitukseen sisältyy myös Metso DNA -ohjausjärjestelmä. Investoinnin myötä yhtiön sähköntuotanto kasvaa noin 30 prosentilla. Laitos otetaan käyttöön vuonna 2016. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Tilaus merkitsee Metsolle läpimurtoa Indonesian voimantuotantosektorilla. PT Cikarang Listrindo arvosti etenkin Metson osaamista ja kykyä toimittaa paikallisiin tarpeisiin räätälöity laadukas ratkaisu.

"Olen iloinen, että tarjousten arviointiprosessi on päätetty ja että valinta kohdistui Metsoon. Olemme erittäin tyytyväisiä Metson kokeneen tiimin kanssa käymiimme keskusteluihin keinoista, joilla paikalliset tarpeet täytetään. Nyt voimme keskittyä projektin toteuttamiseen aikataulun mukaisesti ja kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla", toteaa PT Cikarang Listrindon tekninen johtaja EC P'ng.

Cikarang ja ympäröivät yritykset muodostavat teollisuusalueen, jonka monet tehtaat edellyttävät vakaata sähköntuotantoa. PT Cikarang Listrindon asiakaskunta on kasvanut tasaista tahtia viimeisten 20 vuoden ajan, minkä vuoksi yhtiö päätti lisätä sähköntuotantokapasiteettiaan.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja ohjausjärjestelmä Automaation vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

PT Cikarang Listrindo on keskittynyt sähkön tuotantoon ja jakeluun teollisuuskiinteistöihin Indonesiassa. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1992, jolloin yhtiön sähköntuotantokapasiteetti oli 76 MWe. Kapasiteetti on sittemmin kasvanut nykyiseen 755 MWe:iin. PT Cikarang Listrindo toimittaa sähköä sekä teollisuusasiakkaille että valtakunnan verkkoon.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power , www.twitter.com/MetsoPulpPaper  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Martin Ridderheim, johtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Aasian ja Tyynenmeren alue sekä Kiina, Metso, puh. +65 9030 0540

Ismo Niittymäki, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 0400 808 507

Metso Twitterissä