Lehdistötiedote marraskuuta 12, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa neljä pehmopaperin tuotantolinjaa HengAn Groupille Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.11.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso on saanut neljän kokonaisen pehmopaperin tuotantolinjan uusintatilauksen kiinalaiselta HengAn Groupilta. Tuotantolinjoista kaksi toimitetaan Shandong HengAn Paper Co., Ltd, -yhtiön tehtaalle Weifangiin, Shandongin maakuntaan, ja kaksi HengAn Wuhu Paper Co., Ltd, -yhtiön tehtaalle Wuhuun, Anhuin maakuntaan. Linjat käynnistyvät peräkkäin, ensimmäisenä Weifangiin asennettava kone joulukuussa 2013. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

HengAnin johtaja Xu Lianjie toteaa:"Haluamme jatkaa yhteistyötä Metson kanssa, joka aktiivisesti kehittää pehmopaperikoneteknologiaa."

"Olemme hyvin ylpeitä siitä, että HengAn jälleen kerran luottaa Metson teknologiaan jatkaessaan kasvuaan pehmopaperiteollisuudessa", sanoo Metso Paper Karlstadin johtaja Anders Björn.  

Uudet  tuotantolinjat lisäävät HengAn Groupin kasvo-, kylpyhuone- ja pyyhepapereiden kokonaistuotantoa 240 000 tonnilla vuodessa, mikä vahvistaa HengAnin asemaa Kiinan johtavana pehmopaperinvalmistajana. Uusien koneiden raaka-aineena on ensiökuitu. Vuosina 2006, 2007, 2008 ja 2009 Metso käynnisti onnistuneesti neljä vastaavaa pehmopaperilinjaa HengAnin Anhain tehtaalla Fujianin maakunnassa ja Weifangin tehtaalla Shandongin maakunnassa.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Metson toimitukseen sisältyy neljä pehmopaperin tuotantolinjaa, joissa on Metson massankäsittelylaitteet ja Advantage DCT 200 -pehmopaperikone. Kussakin koneessa on  OptiFlo II TIS -monikerrosperälaatikko,  energiatehokas Metso-jenkkisylinteri,  Advantage AirCap -huuva, Advantage WetDust -pölynhallintajärjestelmä ja Advantage SoftReel P  -rullain. Tuotantolinjoissa on myös Metson lyhyen kuidun jauhatukseen tarkoitetut MicroBar -jauhinterät ja pehmopaperikoneen puristinosaan tarkoitetut VacuFox-polyuretaanitelapinnoitteet.  

Uusien linjojen leveys on 5,6 m ja ajonopeus 1 900 m/min.

HengAn on johtava kiinalainen kuluttajatuotteisiin keskittyvä yritys, jolla on maanlaajuinen myynti- ja jakeluverkosto. Sen kokonaan omistavan HengAn Internationalin osakkeet noteerataan Hongkongin pörssissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli noin EUR 1,7 miljardia ja henkilöstön määrä 20 000.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Anders Björn, johtaja, Metso Paper Karlstad AB, Paperit-liiketoimintajalinja, Metso, puh. +46 54 17 13 38, matkapuh. +46 705 1713 38

Leif Forsberg, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +46 54 17 13 10, matkapuh. +46 705 17 13 10 

Metso Twitterissä