Lehdistötiedote marraskuuta 27, 2012 07.30.00 ap. CET

Metso vahvistaa asemiaan nopeasti kasvavilla Kiinan rakennusteollisuuden markkinoilla kahdella strategisella yritysjärjestelyllä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.11.2012 klo 7:30 paikallista aikaa

Metso vahvistaa läsnäoloaan nopeasti kasvavilla Kiinan rakennusteollisuuden markkinoilla kahdella strategisella yritysjärjestelyllä: perustamalla yhteisyrityksen LiuGong Group Corp. Ltd:n kanssa ja hankkimalla 75 %:n omistusosuuden Shaorui Heavy Industries Ltd -yhtiöstä. Metson tavoitteena on jatkuvasti parantaa kiinalaisten asiakkaiden palvelua sekä tukea Kiinan eri teollisuudenalojen ja yhteiskunnan perusrakenteiden kestävää kehitystä.

Yhteisyritys LiuGong Group Corp. Ltd:n kanssa

Metso ja LiuGong Group Corp. Ltd (LiuGong) muodostavat 50 % - 50 %-tasaosuuksin yhteisyrityksen kehittämään liikuteltavien, tela-alustaisten murskauslaitteiden liiketoimintaa Kiinassa. Yhteisyritys yhdistää Metson tietotaidon liikuteltavien murskainten teknologioissa sekä LiuGong-yhtiön laajan, noin 900 jakelupistettä käsittävän myyntiverkoston ja valmistuskapasiteetin. Yhteishankkeen tavoitteena on suunnitella ja valmistaa paikallisesti Metson Lokotrack 1000-sarjan liikuteltavia murskaimia ja seuloja. Tuotevalikoimaa on mahdollista laajentaa jatkossa. Tuotteet myydään Metso LiuGong -brandin alla. Yhteisyritys markkinoi samalla Metson globaalia tela-alustaisten murskaus- ja seulontalaitteiden mallistoa Kiinassa.

Yhteisyrityksen perustaminen tarjoaa Metsolle mahdollisuuden merkittävän markkinaosuuden saavuttamiseen nopeasti kasvavilla liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitteiden markkinoilla Kiinassa. Yritykseen tehdyn investoinnin arvoa ei julkisteta. Sopimuksella ei ole vaikutusta Metson olemassaoleviin edustajasopimuksiin muualla maailmassa. Kauppa edellyttää paikallisten viranomaisten vahvistuksia, joita odotetaan seuraavan puolen vuoden kuluessa.

Shaorui Heavy Industries -yhtiön hankinta

Metso ostaa 75 %:n osuuden Shaorui Heavy Industries Ltd (Shaorui) -yhtiöstä, joka on johtavia, keskimarkkinoille tarkoitettujen murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajia Kiinassa. Lisäksi Metsolla on mahdollisuus ostaa myöhemmin myös jäljelle jäävä 25 %:n osuus yhtiöstä. Yrityskauppa tarjoaa Metsolle pääsyn kiinalaisten, keskimarkkinoille tarkoitettujen laitteiden markkinoille ja asiakaspotentiaaliin. Lisäksi se luo vahvan perustan kasvaa johtavana murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajana yhdistämällä Metson nykyinen, premium-tason laitetarjonta Shaoruin erityisosaamiseen keskimarkkinoille tarkoitettujen laitteiden  tuotannossa. Molempien yhtiöiden teknologiaosaamista hyödynnetään laitetarjonnan laajentamisessa Kiinassa ja samalla uusien markkinoiden avaamisessa Aasiassa ja Afrikassa.

Shaoruin 18 myynti- ja huoltokeskusta, jotka sijaitsevat Etelä-Kiinassa, täydentävät hyvin Metson omaa murskaintehdasta Tianjinissa. Kaupan arvoa ei julkisteta. Kauppa edellyttää paikallisten viranomaisten vahvistuksia, joita odotetaan lähikuukausien aikana.

 "Kiina on meille erityisen tärkeä markkina-alue ja haluamme olla mukana kehittämässä Kiinan nopeasti kasvavia rakennusteollisuuden markkinoita. Yhteisyritys LiuGongin kanssa luo meille pääsyn liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitteiden markkinoille yhdessä tunnetun laitevalmistajan kanssa. Ostamalla 75 %:n osuuden Shaoruista saamme syvempää tietämystä keskimarkkinoille tarkoitetetuista laitteista ja markkinoista, mikä hyödyttää meitä monella eri tavalla. Pidemmällä aikavälillä nämä molemmat investoinnit lisäävät Metson murskainten Iaitekantaa Kiinassa, mikä luo kasvumahdollisuuksia myös huolto- ja palveluliiketoiminnallemme", kertoo Andrew Benko, Metson Kaivos- ja maarakennussegmentin johtaja.

Metso Kiinassa

Kiinan rakennuskonelaitteiden markkinan on arvioitu kasvavan kaupungistumisen ja infrastruktuurin kehittymisen myötä 100 miljardiin dollariin vuoteen 2016 mennessä. Kehitys tarjoaa Metsolle erinomaisia kasvumahdollisuuksia.

Metso on ollut mukana Kiinassa jo 80 vuoden ajan: yhtiön edeltäjä teki ensimmäiset toimitukset maahan 1930-luvulla. Tällä hetkellä Metso-konsernilla on Kiinassa valmistus-, myynti- ja huoltoyksiköissä yli 3200 työntekijää. Viime vuonna Kiina kuului 777 miljoonan euron myynnillä Metson tärkeimpiin myyntialueisiin. Metsolla on maassa seitsemän omaa tehdasta, kolme huoltokeskusta ja kolme yhteisyritystä paikallisten kumppanien kanssa.

LiuGong Machinery Corp. -yhtiö (Guangxi LiuGong Machinery Co. Ltd.) on perustettu vuonna 1958 Liuzhoussa, Kiinassa. Myytyjen laitteiden määrällä laskettuna yhtiö on maailman suurin pyöräkuormaajien valmistaja. LiuGongin tarjonta käsittää kattavan laitetarjonnan, joka sisältää mm. pyöräkuormaajia, puskutraktoreita, traktorikaivureita, haarukkatrukkeja, tiehöyliä, kaivinkoneita, täryjyriä, ajoneuvonostureita ja asfaltinlevittimiä. Yhtiöllä on toimipaikkoja mm. Liuzhoussa, Tianjinissa, Shanghaissa, Changzhoussa, Zhenjiangissa, Jiangyinissa ja Bengbussa.

Shaorui Heavy Industries Ltd. kuuluu johtaviin, keskimarkkinoille tarkoitettujen murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajiin Kiinassa. Yhtiöllä on noin 370 työntekijää. Shaoruin pääkonttori sjaitsee Shaoguanissa,  ja yhtiö on markkinajohtaja ja tunnettu tuotemerkki Etelä-Kiinassa.  

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

 www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com  , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Pekka Pohjoismäki, johtaja, Murskaus- ja seulontalaitteet -liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. + 358 400 334 400 (tavoitettavissa klo 12-13)

Liang Xiaofeng, johtaja, Kiina, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. + 86 13801288953 

Metso Twitterissä