Lehdistötiedote joulukuuta 5, 2012 12.00.00 ip. CET

Metso solmi mittavan kaivospalveluja ja -laitteita käsittävän sopimuksen Russian Copper Company -yhtiön kanssa

Metson lehdistötiedote joulukuun 5. päivänä 2012 kello 12.00 paikallista aikaa

Ensiluokkaisten laitteiden ja laajan palvelutarjonnan yhdistelmä tuottaa asiakkaalle kattavia ratkaisuja

Metso ja Russian Copper Company ovat sopineet kaupasta, joka sisältää murskaus-, seulonta- ja jauhatuslaitteita sekä niihin liittyvän, kuusivuotisen elinkaaripalvelujen huoltosopimuksen yhtiön Tominskyn kuparikaivoksen ensimmäiseen rikastamoon Tseljabinskin maakunnassa Lounais-Venäjällä. Toimituksen kokonaisarvo on 150 miljoonaa euroa, josta laitteiden osuus on noin 65 miljoonaa.  

Laitesopimukseen sisältyy esikaramurskain, kolme kartiomurskainta, yksi semiautogeenimylly, kolme seulaa ja kolme kuulamyllyä Tominskyn kuparirikastamon ensimmäiseen vaiheeseen.

Toimitus sisältää lisäksi työmaalla asennukseen ja käyttöönottoon liittyviä tarkastuspalveluja sekä koulutusta kaivoksen käyttöhenkilöstölle. Laitteet toimitetaan vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Kuusivuotiseen huoltosopimukseen sisältyy huollon ohessa suunnittelu- ja tukitehtäviä, prosesseihin ja laitetukeen liittyviä palveluja sekä vara- ja kulutusosatoimituksia jauhinmyllyihin. Metso huolehtii myös koko jauhatusketjun huollosta esikaramurskaimesta pyörrepuhdistimiin saakka.  

Laitetoimitus sekä huoltosopimuksen ensimmäisen vuoden arvo sisältyvät Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2012 kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

ZAO Russian Copper Company (RMK) on perustettu vuonna 2004 ja se tuottaa kuparirikastetta, kuparikatodeja sekä kuparitankoja. Tominskyn kaivoksen ensimmäinen osuus otetaan käyttöön vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):

Jerry Dubiansky, johtaja, laitemyynti, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. + 1 717 578 6823

Simon Pelletier, johtaja, elinkaaripalvelut, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 514 515 2780

Alexey Muzychkin, johtaja, Venäjä ja CIS-alue, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +7 495 915 29 30

Metso Twitterissä