Lehdistötiedote joulukuuta 17, 2012 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa Norske Skogille Australiaan sanomalehtipaperikoneen lajinvaihtouudistuksen kevyesti päällystettyyn paperiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.12.2012 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa paperikoneen uudistuksen Norske Skogin Boyerin tehtaan PK 2 -koneelle Australian Tasmaniaan tarkoituksena lajinvaihto sanomalehtipaperista kevyesti päällystettyyn paperiin (LWC).  Uudistettu tuotantolinja käynnistyy useiden uudistusvaiheiden jälkeen vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Projektin päätavoitteena on muuttaa sanomalehtipaperikone kilpailukykyiseksi kevyesti päällystettyä mekaanista paperia (LWC) valmistavaksi linjaksi. Toimitus sisältää myös yhteistyösopimuksen, joka tähtää lajinvaihdon tavoitteiden saavuttamiseen.

Tekniset tiedot

Uudistuksen jälkeen PK 2 -paperikoneen kapasiteetti on 140 000 tonnia kevyesti päällystettyjä paperilajeja vuodessa.  

Metson toimitus sisältää olemassa olevan kalanterin uudistuksen ja uuden ValSizer- pintaliimausyksikön, pastakeittiön ja konekierron, TurnDry Compact -ilmakuivaimen, OptiLoad-kalanterin, ValReel-rullaimen, WinBelt C -pituusleikkurin sekä konerullan käsittelylaitteiston.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012  neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Norske Skog omistaa kokonaan tai osittain yksitoista tehdasta yhdeksässä maassa, ja se on yksi maailman suurimmista painopapereiden kuten sanomalehti-, aikakauslehti- ja mainosjulkaisupaperien tuottajista. Norske Skog on listattu Oslon pörssissä. Yhtiössä työskenteli 5 100 työntekijää vuoden 2011 lopussa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Petri Paukkunen, johtaja, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 744 8182

Pierre De Villiers, myyntipäällikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +61 (0) 417 055 564 

Metso Twitterissä