Lehdistötiedote joulukuuta 11, 2012 12.00.00 ip. CET

Metsolle monivuotinen sopimus Greenpac Millin tehtaan kunnossapidosta Yhdysvalloissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.12.2012 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso ja Norampac ovat tehneet periaatesopimuksen tehdaskunnossapitopalveluiden toimittamisesta  Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltion Niagara Fallsissa sijaitsevalle Greenpac Mill -tehtaalle.  Monivuotisen sopimuksen mukaan Metso vastaa tehtaan kunnossapitojärjestelmien ja -käytäntöjen perustamisesta ja johtamisesta. Sopimuksen arvoa ei  julkisteta.

Greenpac Millin uuden kartonginvalmistuslinjan toimittaa Metso; saatu tilaus julkistettiin 2011. Linjan on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2013 kolmannen neljänneksen aikana. Tehdaskunnossapitosopimukseen sisältyy koko kunnossapitohenkilöstön rekrytointi ennen kartonginvalmistuslinjan käynnistystä. Linjan käynnistyttyä Metso vastaa kokonaisuudessaan Greenpac Millin tehdaskunnossapitotoiminnoista.

"Olemme tyytyväisiä, että voimme yhteistyössä Metson kanssa luoda ainutlaatuisen maailmanluokan kunnossapitotoiminnon Greenpacin tehtaallemme. Kunnossapidon ulkoistus on ensimmäinen laatuaan Norampacille ja sen kumppaneille Pohjois-Amerikassa. Vierailtuamme vastaavanlaisella maailmanluokan tehtaalla Euroopassa vakuutuimme Metson kunnossapitotoimintojen hyödyistä, toimivuudesta ja asiakastyytyväisyydestä, jotka myötävaikuttavat koko projektin menestykseen", toteaa Norampacin toimitusjohtaja Marc-André Dépin.

Metson tehdaskunnossapitomallin mukaan tehtaalla optimoidaan TPM:n (Total Productive Maintenance), kuntoon perustuvan kunnossapidon ja Metson soveltaman luotettavuuskeskeisen (RCM) kunnossapidon käyttö. Malli varmistaa laitteistojen parhaan mahdollisen tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin.

Greenpac Mill LLC on yhteisyritys, josta Cascades omistaa enemmistön ja jonka johtamisesta vastaa Cascades Canada ULC:n Norampac -divisioona. Vuonna 1997 perustettu Norampac on Kanadan suurin ja Pohjois-Amerikan kuudenneksi suurin ulkopakkauskartongin valmistaja, joka työllistää  4 239 henkilöä. Norampacilla on useita ulkopakkaus- ja laatikkokartonkitehtaita, aallotus- ja taivekartonkitehtaita sekä painokeskukset Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power , www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Jukka Tiitinen, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 740 6178 tai +1 404 433 0937

Kari Lindberg,  aluejohtaja, Palvelut-liiketoiminta, Pohjois-Amerikka,  Metso, puh. +1 404 394 5923

Metso Twitterissä