Lehdistötiedote helmikuuta 2, 2012 03.30.00 ip. CET

Metso toimittaa massatavarankäsittelylaitteistoa Hamersley Iron Pty Ltd:lle Australiaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 02.02.2012 klo 15:30 paikallista aikaa

Metso toimittaa junanvaunujen kippauslaitteen Hamersley Iron Pty Ltd:lle Australiaan. Laite toimitetaan Hamersley Ironin Cape Lambertissa sijaitsevaan rautamalmisatamaan, joka sijaitsee Luoteis-Australiassa. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaukseen sisältyvät myös varaosat, asennusvaiheen tekninen apu, käyttöönotto ja suorituskyvyn testaus.

Koneen suunnittelun ansiosta sen kunnossapito on edullisempaa ja siinä on suurempi, tehokkaampi tuotanto. Myös komponenttien määrää on karsittu, mikä tekee laitteesta helpomman ja turvallisemman huoltaa.

Vastaavanlainen laitteisto on toimitettu Hamersley Ironille vuonna 2011. Laitteisto suunniteltiin yhdessä Rio Tinton suunnittelijoiden kanssa.

"Metso on sitoutunut tekemään yhteistyötä asiakkaidensa kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Olemme iloisia siitä, että saamme tehdä yhteistyötä Rio Tinton kanssa tässä projektissa", sanoo Metson Australian ja Uuden-Seelannin laitemyynnistä vastaava johtaja Max Wijasuriya.

Tilaus toimitetaan vuoden 2013 toisella vuosineljänneksellä. Tilaus sisältyy Kaivos ja maarakennus -segmentin vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Hamersley Iron Pty on osa Rio Tintoa, joka on yksi maailman johtavista rautamalmin tuottajista. Rio Tintolla on noin 77 000 työntekijää yli 40 maassa.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja englanniksi:

Gary Day, tuotepäällikkö, massatavarankäsittely, Aasian ja Tyynenmeren alue, Metso, puh. +61 8 9420 5859.

Metso Twitterissä