Lehdistötiedote helmikuuta 10, 2012 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkikoneen Kipas Kagitille Turkkiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 10.02.2012 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkikoneen Kipas Kagit Sanayi Isletmeleri A.S -yhtiön uudelle Kaakkois-Turkissa sijaitsevalle Kahramanmarasin tehtaalle. Uusi kone käynnistyy vuoden 2013 aikana. Tilauksen arvo on noin 80 miljoonaa euroa.

Metson toimitus käsittää täydellisen huipputeknologiaa edustavan kartonkikoneen.  "Uudessa koneessa hyödynnetään kitaformeriteknologiaa, jolla voidaan saavuttaa korkeampi tuotantonopeus ja tuotantotehokkuus kartonginvalmistuksessa", sanoo Metson aluejohtaja Hannu T Pietilä. Metson toimitukseen sisältyy myös laaja automaatiojärjestelmäpaketti käsittäen prosessi-, kone- sekä laadunohjausjärjestelmät.

Pääosa tilauksesta sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiojärjestelmäpaketti Automaation vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Toimitus sisältää täydellisen 8,6 metriä leveän kartonkikoneen lisäksi lyhyen kierron, ilmajärjestelmät, pulpperit, hylkykuljettimet, kemikaalijärjestelmät, höyry- ja lauhdejärjestelmän, köydettömän päänviennin, kudokset sekä tehdassuunnittelun.

Uudessa PK 1 -koneessa on OptiFormer-kitaformeri sekä korkean kapasiteetin WinDrum Pro -pituusleikkuri. Kartonginvalmistuslinjan tuotantonopeus on 1 500 m/min. PK 1:n vuosituotantokapasiteetti on noin 400 000 tonnia 100 % kierrätysmassasta valmistettua aallotus- ja lainerikartonkia.

Perheomisteinen Kipas Kagit Sanayi Isletmeleri A.S on turkkilaisen Kipas Holding A.S.:n tytäryhtiö. Uudelleenjärjestelyjen myötä vuonna 2005 Kipas Holding muodostetiin useista tytäryhtiöistä, ja se käsittää tällä hetkellä 27 tehdasta ja työllistää yli 6 000 henkilöä

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja:
Hannu T Pietilä, aluejohtaja, Aasia-Tyynimeri, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso
Puh. 040 503 4085

Metso Twitterissä