Lehdistötiedote maaliskuuta 7, 2012 09.00.00 ap. CET

Metso laajentaa tarjontaansa öljy- ja kaasuteollisuus- sekä voimalaitosasiakkaille ostamalla eteläkorealaisen venttiiliteknologiayhtiön

Metso Oyj:n lehdistötiedote 07.03.2012 klo 09:00 paikallista aikaa

Osto vahvistaa yhtiön asemaa Aasian kasvavilla markkinoilla

Metso on sopinut ostavansa eteläkorealaisen venttiiliteknologiayhtiö Valstone Control Inc:n (Valstone). Yritysosto laajentaa Metson venttiili- ja palvelutarjontaa öljy- ja kaasuteollisuus- sekä voimalaitosasiakkaille. Valstonen istukkasäätöventtiilit ovat lisäys Metson nykyiseen tuotevalikoimaan. Ostettua teknologiaa käytetään erittäin vaativissa prosesseissa, joissa venttiilit ovat äärimmäisten paineiden ja lämpötilojen kohteena. Kauppa toteuttaa Metson strategiaa ja vahvistaa yhtiön markkina-asemaa Aasian kasvumarkkinoilla.

Valstone on yksityinen istukkasäätöventtiileihin sekä palveluliiketoimintaan erikoistunut yritys. Sen asiakkaita ovat monet johtavat eteläkorealaiset öljyteollisuus- ja voimalaitosyhtiöt sekä insinööritoimistot. Valstonen liikevaihto on alle 10 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.valstone.com. Yrityskaupan arvoa ei julkisteta.

Metsolla on kunnianhimoinen kasvustrategia venttiililiiketoimintansa kehittämiseksi. Valstonen ostoa on edeltänyt sarja investointeja venttiilitoimintojen vahvistamiseksi ympäri maailmaa. Viime vuonna Metso avasi uuden venttiiliteknologiakeskuksen Suomessa ja edellisenä vuonna Shanghaissa, Kiinassa. Parhaillaan Metso laajentaa venttiilituotantotilojaan Yhdysvalloissa sekä rakentaa uutta jakelu- ja palvelukeskusta Intiassa. Metsolla on myös korkeatasoiset teollisuusventtiileiden tuotantotilat  Brasiliassa ja Saksassa.

Asiakastarpeisiin sitoutuminen on tehnyt Metsosta myös venttiiliteknologian johtavan palvelutoimittajan. Metsolla on laajat venttiilipalvelusopimukset esimerkiksi Petrobrasin ja Arcelor Mittalin kanssa. Valstonen osto vahvistaa Metson palvelukyvykkyyttä kasvavilla Etelä-Korean markkinoilla. Globaalisti Metsolla on 31 yksinomaan venttiileihin keskittyvää palvelukeskusta.

''Valstonen osto on jatkoa toimille, joilla olemme sitoutuneet kehittämään ratkaisujamme ja palveluitamme pitkäjänteisesti asiakkaidemme vaatimusten mukaisesti. Aasian kasvumarkkinoilla on keskeinen rooli strategiassamme. Panostamme voimakkaasti näille markkinoille voidaksemme palvella asiakkaitamme paremmin niin paikallisesti kuin globaalistikin'', kertoo Metso Automaation toimitusjohtaja Perttu Louhiluoto.

 Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.  

www.metso.com/automation, www. twitter.com/metsoautomation

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Markku Simula, johtaja, Virtauksensäätö-liiketoimintalinja, Metso Automaatio, puh. 040 579 8128, markku.simula@metso.com

Perttu Louhiluoto, toimitusjohtaja, Metso Automaatio, puh. 040 556 5774, perttu.louhiluoto@metso.com

Metso Twitterissä