Lehdistötiedote maaliskuuta 26, 2012 04.00.00 ip. CET

Metso solmi lisäsopimuksen huoltopalvelujen toimituksesta Northland Resources-kaivosyhtiölle Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.3.2012 klo 16:00 paikallista aikaa

Tavoitteena  vahvistaa palveluliiketoiminnan paikallista läsnäoloa Pohjois-Ruotsissa.

Metso on sopinut merkittävästä, kuusivuotisesta huoltosopimuksesta Northland Resources AB:n kanssa, sisältäen kattavat huolto- ja tarkistuspalvelut Kaunisvaaran rautamalmin prosessilinjalle Pohjois-Ruotsissa. Nyt tehty sopimus täydentää aiempaa, viime vuonna Northland Resourcesin kanssa solmittua laite- ja huoltosopimusta. Sopimuksen kokonaisarvo on 73 miljoonaa euroa, sisältäen aiemman 19 miljoonan euron suuruisen sopimuksen.

Asiakasräätälöidyt elinkaaripalvelut sisältävät teknisen avustamisen, huoltotöiden ja seisokkien suunnittelun, kuukausittaiset auditoinnit, vuosittaiset tarkistukset sekä keskeisten vara- ja kulutusosien toimituksen. Metson kaivoksella oleva henkilöstö huolehtii myös tarkistuksista kaivosprosessin parhaan käytettävyyden varmistamiseksi.

"Tämä Metson kanssa solmittu sopimus on meille tärkeä sillä se maksimoi Tapulin tuotantolinjan tuotannon," sanoo Northland Resources AB:n Chief Operations Officer Peter Pernlöf. "Huoltosopimuksen kustannukset määräytyvät tuotettujen tonnien perusteella, minkä takia se mahdollistaa laitoksen tiettyyn ajanjaksoon kohdistuvien kulujen ja koko investoinnin tarkan arvioinnin jo etukäteen."

"Asemamme paikallisena kaivosasiakkaiden elinkaaripalvelujen toimittajana Pohjois-Ruotsissa vahvistuu nyt solmitun sopimuksen avulla", arvioi João Ney Colagrossi, Metson Kaivos ja maarakennussegmentin Palvelut-liiketoimintalinjan johtaja.

Sopimus on voimassa välittömästi, ja käytännön huoltotyöt alkavat Tapulin prosessilinjan käynnistyessä marraskussa 2012. Sopimus sisältyy osittain Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2011 ja osin vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Kunkin vuoden osuus huoltosopimuksen kokonaismäärästä kirjataan kyseisen vuoden tilauskantaan.

Metso vahvistaa paikallisia huoltopalvelujaan Pohjois-Ruotsissa

Metso kehittää edelleen paikallisia, kaivosasiakkaille suunnatuja huoltopalvelujaan Pohjois-Ruotsissa. Metsolla on tällä hetkellä osaavat huoltotiimit Jällivaarassa, Kiirunassa ja Luulajassa. Lisäksi Metso avaa huoltokeskuksen Pajalaan huolehtimaan uuden huoltosopimuksen toteutuksesta Northland Resources-yhtiön kanssa. Metso uskoo alueen tarjoavan hyvät mahdollisuudet laite- ja huoltopalvelujen kehittämiseen kaivosyhtiöiden laajentaessa edelleen toimintaansa investoiden uusiin kaivoshankkeisiin alueella.

Northland Resources on voimakkaasti kehittyvä kaivosyhtiö, jolla on kaivoshankkeita Pohjois-Ruotsin lisäksi Suomessa. Yhtiön Kaunisvaaran projekti hyödyntää kahta rautamalmiesiintymää Ruotsissa. Kaivoksen tavoitteena on tuottaa hyvälaatuista, rikastusasteeltaan korkeaa magnetiittirikastetta.


Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antavat (englanniksi):

Andrew Benko, Kaivos ja maarakennussegmentistä vastaava johtaja, Metso, puh. 020 484 3100

João Ney Colagrossi, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +55 15 9741 0134

Alf Rydberg, asiakkuusjohtaja, Kaivos- ja maarakennus, Metso, puh. +46 705 245837 

Metso Twitterissä