Lehdistötiedote maaliskuuta 1, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa haihduttamon ja soodakattilan modernisoinnin ruotsalaiselle Billerudille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 1.3.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa uuden haihduttamon ja nykyisen soodakattilan modernisoinnin Billerud Skärblacka AB:n Skärblackan tehtaalle Norrköpingin lähellä Ruotsissa.Tavoitteena on vahvistaa tehtaan toimintaa ja mahdollistaa yrityksen kasvu tulevaisuudessa parantamalla ympäristösuorituskykyä ja energiatehokkuutta. Metson toimitus on osa tätä ympäristöinvestointia.Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson toimitus mahdollistaa tulevaisuudessa merkittävän tuotantokapasiteetin noston. Lisäksi tehtaan energiatehokkuus paranee, mikä vähentää fossiilisten polttoaineiden ja ulkoisten biopolttoaineiden käyttöä huomattavasti.

"Investointi on erittäin tärkeä Billerudille, sillä se parantaa tehtaan energiatehokkuutta ja ympäristösuorituskykyä merkittävästi", sanoo Johanna Lindén, Skandinavian alueen johtaja  Metsolta.

Projekti toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa asennetaan uusi haihduttamo ja toisessa modernisoidaan soodakattila. Projektin on määrä olla valmis vuoden 2013 lopussa. Tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Billerud Skärblacka AB on osa Billerud-konsernia, joka on maailman johtavia pakkauspaperin ja pakkausratkaisujen toimittajia neljälle teollisuudenalalle: elintarvikkeet ja juomat, teollisuus, kuluttaja- ja ylellisyystuotteet sekä lääkkeet ja hygienia. Billerudin vuosittainen liikevaihto on noin miljardi euroa ja sen osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Tukholmassa.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Peter Martinsson, myynti- ja projektipäällikkö, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso
Puh: +46 31 50 10 47

Joachim Rydberg, myyntipäällikkö, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso
Puh: +46 31 50 11 27

Metso Twitterissä