Lehdistötiedote maaliskuuta 8, 2012 03.00.00 ip. CET

Metso vihki käyttöön uudet toimitilansa Brasilian Araucáriassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 8.3.2012 klo 15:00 paikallista aikaa

Metso vihki 8. maaliskuuta 2012 käyttöön uudet toimitilansa Brasiliassa. Uudet tilat, jotka käsittävät tuotanto-, huolto- ja hallintotoiminnot, sijaitsevat Araucáriassa, Paranán osavaltiossa, Curitiban alueella. Toimipaikka saavuttaa täyden tuotantokapasiteettinsa kesäkuuhun 2012 mennessä.

Rakennusinvestoinnin arvo oli liki 20 miljoonaa euroa. Toimitilat merkitsevät uutta käännekohtaa Metson 42-vuotiselle toiminnalle Brasiliassa. "Brasilia on Kiinan ohella yksi niitä maita, joihin Metso keskittää investointejaan. Araucárian investointi jatkuu edelleen tilojen kapasiteetin ja toimintojen kehittämisen myötä", sanoo Celso Tacla, Metson Massa, paperi ja voimantuotannon Etelä-Amerikan aluejohtaja.

Araucárian toimipaikka sijaitsee 60 000 m2 :n tontilla, josta rakennusalaa on 10 000 m2. Uusien tilojen myötä syntyy 150 uutta työpaikkaa ja joitakin epäsuoria työpaikkoja. Curitibassa sijainneesta aiemmasta toimipaikasta siirtynyt henkilöstö mukaanluettuna kokonaishenkilömäärä nousee 500:een, kun täysi tuotantokapasiteetti on saavutettu.

"Araucárian toimipaikka parantaa Metson kykyä palvella sellu-, paperi- ja voimantuotantoteollisuutta koko Etelä-Amerikassa, jossa yhtiöllä on laaja asennettu konekanta ja useita uusprojekteja ja uusia tuotantolinjoja toimituksessa mm. brasilialaisille ja chileläisille asiakkaille", jatkaa Celso Tacla viitaten Etelä-Amerikassa vallitsevaan sellun- ja paperintuotannon uuteen kasvuvaiheeseen.

Araucárian tuotanto- ja hallintotilojen lisäksi Metsolla on toimintaa kahdeksalla muulla paikkakunnalla Brasiliassa sekä toimistot Chilessä, Perussa ja Argentinassa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto-, sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antaa englanniksi:

Celso Tacla, Etelä-Amerikan aluejohtaja, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. +55 41 9953 9152 

Metso Twitterissä