Pörssitiedote maaliskuuta 29, 2012 03.00.00 ip. CET

Toimitusjohtaja Matti Kähkösen katsaus Metson varsinaisessa yhtiökokouksessa

Metso Oyj:n pörssitiedote 29.3.2012 klo 15:00 paikallista aikaa

Metso Oyj:n tänään kello 15.00 alkavassa varsinaisessa yhtiökokouksessa toimitusjohtaja Matti Kähkönen käsittelee katsauksessaan Metson strategiaa ja toimintaympäristöä.

"Asiakasteollisuuksissamme ei ole alkuvuonna tapahtunut merkittäviä muutoksia ja uudet tilaukset olivat tammi-ja helmikuussa hyvällä tasolla odotustemme mukaisesti", Kähkönen sanoo.

Toimitusjohtaja Kähkönen toisti yhtiön jo aiemmin julkistaman ohjeistuksen, jonka mukaan Metson liikevaihto kasvaa ja tulos (EBITA ilman kertaluonteisia eriä) paranee vuonna 2012 vuoteen 2011 verrattuna. Ohjeistus perustuu yhtiön tämänhetkisiin markkinanäkymiin, vahvaan tilauskantaan sekä nykyisenlaajuiseen liiketoimintaan.

Metson strategiasta Kähkönen toteaa, että yhtiö on valmiina tulevaisuuteen ja aikoo keskittyä erityisesti kolmeen strategiseen painopistealueeseen: palveluliiketoimintaan, kasvumaihin sekä kaivosalaan.

"Menestyminen näillä alueilla luo eniten lisäarvoa Metsolle ja sen sidosryhmille. Palveluliiketoiminnan kehittäminen ja kasvumaat koskevat kaikkia liiketoimintojamme. Kaivosala on asiakasteollisuuksistamme se, jossa investoinnit kasvavat maailmanlaajuisesti nopeimmin", Kähkönen sanoo.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antavat:

Juha Rouhiainen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

Metso Oyj

Harri Nikunen
talous- ja rahoitusjohtaja

Juha Rouhiainen
sijoittajasuhdejohtaja

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

 

Metso Twitterissä