Lehdistötiedote huhtikuuta 23, 2012 03.30.00 ip. CET

Metso sopi pystymyllytoimituksesta MMX-kaivosyhtiölle Brasiliaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 23.4.2012 klo 15:30 paikallista aikaa

Metso on sopinut pystymyllyteknologiaa hyödyntävästä laitekaupasta brasilialaisen MMX-kaivosyhtiön kanssa. Metso toimittaa yhtiön Serra Azulin rautamalmikaivoksen laajennusosaan 14 pystymyllyä malmin jauhatukseen. Kohde sijaitsee São Joaquim de Bicasin, Brumadinhon ja Igarapén kaupungeissa Minas Geraisin osavaltiossa, Lounais-Brasiliassa. Kauppahintaa ei julkaista.

"Serra Azulin kauppa on tärkeä, koska se vahvistaa osaltaan hiertävän jauhatusteknologian käyttöä rautamalmin hienojauhatussovelluksissa," kertoo Metson Kaivos ja maarakennuksen Brasilian myyntijohtaja Eduardo Kubric.

Jauhinmyllyjen asennuksen jälkeen MMX:n Serra Azulin kaivoksen tuotantokapasiteetti nousee 24 miljoonaan tonniin vuodessa. MMX-kaivosyhtiö säästää Metson VERTIMILL® -teknologian avulla noin 18 MW verrattuna tyypillisiin pallomyllyihin.

Metson VERTIMILL® -teknologia tuo etuja kaivosyhtiöille

Erinomaisen jauhatuskapasiteetin omaavat jauhinmyllyt ovat osoittautuneet monipuolisiksi laitteiksi verrattuna perinteisiin pallomyllyihin. Pystymyllyt kuluttavat 30-50% vähemmän energiaa ja kuluttavat myös huomattavasti vähemmän myllyvuorauksia. Lisäksi pystymyllyssä on vähemmän liikkuvia osia, mikä alentaa käyttö- ja huoltokustannuksia ja tuo säästöjä kaivosyhtiöille. Metso on toimittanut vuodesta 1979 lähtien maailmanlaajuisesti lähes 400 VERTIMILL®-pystymyllyä.

Toimitus sisältää yhteensä 14 VERTIMILL® VTM-3000-WB -tyyppistä pystymyllyä, joiden yksittäinen moottoriteho on 2 235 kW. Tilaus on kirjattu Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

MMX on brasilialainen, EBX-ryhmään kuuluva kaivosyhtiö, jolla on kaksi kaivosta Minas Geraisin ja Mato Grosso do Sulin osavaltioissa Brasiliassa, ja myös kaivosoikeuksia Chilessä.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com/miningandconstruction

Lisätietoja:

Eduardo Kubric, Kaivos- ja maarakennuksen myyntijohtaja Brasiliassa, Kaivos ja maarakennus, Metso,  puh. +55 2102 1636

Metso Twitterissä